<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
  <meta content="text/html;charset=UTF-8" http-equiv="Content-Type">
  <title></title>
</head>
<body bgcolor="#ffffff" text="#000000">
Па да работеа тие од 5 на 4 ќе го направев тоа и немаше да се
малтретирам да барам по форуми.<br>
Како и да е nusoap ми заврши работа, фала на помошта<br>
А за тоа кои примери ги имам видено, повеќето беа од php.net и од некои
страни што ги најдов на гугл, ама ги немам линковите сега.<br>
Поздрав<br>
Дамјан Георгиевски wrote:
<blockquote cite="mid:200804151521.57232.penguinista@mail.net.mk"
 type="cite">
  <blockquote type="cite">
    <pre wrap="">Има ли некој пробано да повика SOAP web сервис ама на php 4 сервер,
пример курс на нбрм?
5-ката има soap класи и вградени XML парсери, ама повеќето хостинг
компании ставаат 4 а не 5 сервер.
Пробав со овие класи на локална машина и работи супер на php 5 и апачи 2
На гугл не најдов ни еден пример за нешто помало од 5.
    </pre>
  </blockquote>
  <pre wrap=""><!---->
а си пробал ли тие класите кои ги користиш со 5ка дали работат и со 4ка?

  </pre>
  <blockquote type="cite">
    <pre wrap="">Ако има некој линк што не сум го видел баш е добредојден
    </pre>
  </blockquote>
  <pre wrap=""><!---->
а од кај да знам кои линкови си ги видел :)ps.
SOAP sucks

  </pre>
</blockquote>
<br>
</body>
</html>