Дечки,<br><br>локално инсталирав php 5.2.6, apache2, mysql, phpmyadmin, postgresql и pgAdmin III. Е сега, се ми функционира ок, само кога сакам да инсталирам Друпал со postgresql база, добивам „...PostgreSQL extension for PHP is not installed..." кога гледам подесувања на php преку phpinfo скриптата, немет postgresql...<br>
е сега читав нешто по нет, ама не знам каде и дали ги имам инсталационите датотеки од php, а како што прочитав треба да додадам postgresql support. <br><br>Да не знае некој каде да барам инсталационите датотеки од php? Бај д веј, сето ова го инсталирав преку apt-get install<br>
<br><br>J.<br><br><br><br><br>