2. Последната надградба на Chrome од dev каналот содржи вграде флеш, веројатно тоа е тоа што го бараш.<div>За како да го активираш прочитај <a href="http://www.omgubuntu.co.uk/2010/03/google-chrome-dev-channel-adds.html">тука</a>.</div>

<div>Поздрав,</div><div>Мартин<br><br><div class="gmail_quote">2010/4/21 Новица Наков <span dir="ltr"><<a href="mailto:novica@bagra.org">novica@bagra.org</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">

<br>
го прашував ова веќе еднаш по форуми, ама немаше фидбек, па ајде уште тука.<br>
<br>
значи имав 9.10 и сега 10.04 (двете со најнови апдејти и сѐ) и двете со ист<br>
проблем. имено во фејсбук има некоја покер игра во флеш што не се покажува<br>
како што треба - фалат некои си полиња и слично.<br>
<br>
ова се дешава со најнов флеш од ubuntu-restricted-extras исто и со рачно<br>
инсталиран 10-нешто-rc што излегол на 19 април.<br>
<br>
има некој си workaround да се downgrade-ува на флеш 9 и онда играта е како што<br>
треба, ама па звукот во флешот се губи што си е проблем сам по себе.<br>
<br>
па прашања:<br>
1. дали и некој друг има сличен проблем и можеби му нашол решение<br>
<br>
2. дали некако може да им се каже на различни браузери или профили да користат<br>
различен флеш плагин? пример да имам firefox со 9, chrome со 10?<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
<br>
--<br>
Новица<br>
<br>
<a href="http://wiki.lugola.net/%D0%92%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0_TO-DO_%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0" target="_blank">http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа</a><br>
<a href="http://wiki.lugola.net/%D0%91%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_ossm-members" target="_blank">http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members</a><br>
<a href="http://wiki.lugola.net/%D0%92%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BE%D1%82_%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%80_%D0%B2%D0%BE_%D0%A0%D0%B5%D0%BF%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0" target="_blank">http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија</a><br>


Важно: <a href="http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7" target="_blank">http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7</a> !<br>
_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
</blockquote></div><br><br clear="all"><br>
</div>