Кои DNS-и се користат?<br><br>Извинете ако нешто пропуштив, навистина неможам да ја читам цела дискусија..<br><br>Прво нешто што ми паѓа на памет е редиректирање на друга локација на facebook доменот преку dns-ите што се користат. Секако дека има лесни начини за заобиколување на ова, ама лесно и елегантно решение е, и не бара многу време/знаење за реализација.<br>
<br><div class="gmail_quote">2010/12/23 DZvonko Nikolov <span dir="ltr"><<a href="mailto:dzvonko@gmail.com">dzvonko@gmail.com</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); padding-left: 1ex;">
Браво за „другови и другарице“, изразот не сум го слушнал долго<br>
време така да е освежително. Ситуацијата е од 1949 г. затоа што<br>
во умот сме уште таму. Календарски е едно, во свеста и умот е<br>
друго. Нејсе, пробав да ставам филтри за фејсбук (и друго) на<br>
рутерот во кабинетот по информатика. Филтрите работат, ама<br>
пристап пак има. Филтри има, ама како да нема. Стариот firmware<br>
прифаќаше филтри, новиот не. Новите надградби на рутерите се<br>
од МИО и на рутерите се ставени од нивните администратори.<br>
Чаре? Help?<br>
<br>
Поздрав<br>
Ѕвонко<br>
<br>
2010/12/23 Aleksandar Josifoski <<a href="mailto:josifoski@gmail.com">josifoski@gmail.com</a>>:<br>
<div><div></div><div class="h5">><br>
><br>
> 2010/12/22 Stojan Dimitrovski <<a href="mailto:s.dimitrovski@gmail.com">s.dimitrovski@gmail.com</a>><br>
>><br>
>> Па не баш. На пример еве основно нешто мене што ми се има случено.<br>
>> Имавме некоја дебата за секс во школо и требаше да најдеме одредени<br>
>> информации (од типот не-порно), но поради нели стравот на луѓето од<br>
>> тоа децата да не дознаат што е тоа секс, многу нормално беше забрането<br>
>> било какво пребарување со тој збор. Да не зборуваме за Википедија.<br>
>><br>
>> А најголемата контрадикторност е тоа што Фејсбук можеш да отвориш,<br>
>> додека информации за комплетно нормална појава кај луѓето, која што се<br>
>> учи уште од 6то одделение е сосема забранета. Небаре е времето на<br>
>> инквизицијата, но без тие страшните колежи и палежи. Но сепак, ова не<br>
>> е дел од темата на нишкава.<br>
>><br>
>><br>
><br>
> Ајаа, што е ова фрчат дебати/дискусии за сексуално образование (еве сега<br>
> гледам на канал 5 има дискусија).<br>
><br>
> Стојанче, (може и други)<br>
> дај да видиме Твое (Ваше) видување на поле на информатички програми во<br>
> основно и средно образование, какви би требало да бидат:<br>
> Досега 15+-години word, word, word (и слично)<br>
><br>
> И второ необавезно offtopic прашање, што е ова на клиника за гинекологија<br>
> бонуси за вработените скоро во висина на 13.та плата?<br>
><br>
> Нешто спомна американски.. таму се се тарифира по час, така да далелку сме<br>
> ние од американски модел, многу далеку Другови и Другарице<br>
><br>
</div></div><div class="im">> _______________________________________________<br>
> Ossm-members mailing list<br>
> <a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
> <a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
><br>
><br>
<br>
<br>
<br>
</div>--<br>
<div class="im">-----------------------------------------------------------------------------------<br>
Regards<br>
<br>
DZvonko Nikolov<br>
<br>
<a href="mailto:dzvonko@gmail.com">dzvonko@gmail.com</a><br>
<a href="mailto:dzvonko@yahoo.com">dzvonko@yahoo.com</a><br>
-----------------------------------------------------------------------------------<br>
The best things are simple,<br>
but finding these simple things is not simple.<br>
<br>
Simplicity carried to the extreme becomes elegance.<br>
-----------------------------------------------------------------------------------<br>
_______________________________________________<br>
</div><div><div></div><div class="h5">Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
</div></div></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br><p class="MsoNormal"><b style="color: rgb(51, 102, 255);"><span style="font-family: trebuchet ms,sans-serif;">Sasho Andrijeski</span></b><br><font style="color: rgb(51, 102, 255);" size="1"><span style="background-color: rgb(255, 255, 255); font-family: trebuchet ms,sans-serif;">Independent Information Security Consultant<br>
  <br>
  <span style="color: rgb(102, 102, 102);">Please think of your 
environment and switch to electronic documents. Printing e-mails is 
usually a </span><u style="color: rgb(102, 102, 102);">waste</u><span style="color: rgb(102, 102, 102);">.<br>
  </span></span></font><font style="font-family: trebuchet ms,sans-serif;" size="1"><span style="color: gray;" lang="EN-US">This 
e-mail was scanned
with </span><span style="color: rgb(31, 73, 125);"><span>Trend</span> <span>Micro</span> </span></font><span style="font-size: 8.5pt; color: rgb(31, 73, 125);"><font style="font-family: trebuchet ms,sans-serif;" size="1">InterScan™
Messaging Security</font></span><br><br><span style="font-size: 8pt; color: gray;">The information contained in this email and any
attachments is confidential and may be subject to copyright or other
intellectual property protection. If you are not the intended recipient,
 you
are not authorized to use or disclose this information, and we request 
that you
notify us by reply mail or telephone and delete the original message 
from your
mail system.</span></p><br>