добро, УПМ, мора да биди физичко лице? не можи „слободен софтвер македонија?“ мислам дека сите шо се пријавивме да оставиме барем по 10 евра месечно сме согласни? зарем треба сега еден од нас да се пријави со 10 жиранти???<div>

<br></div><div>мене ме интересира само: дали го видовте и ве бендиса новото место?</div><div><br></div><div>ајде правнички настроен народе, дајте добри предлози за како да се придвижиме напред</div><div><div><br clear="all">

Се читаме (Se chitame).<br>
<br><br><div class="gmail_quote">2011/9/5 Arangel Angov <span dir="ltr"><<a href="mailto:ufo@linux.net.mk">ufo@linux.net.mk</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">

<div class="im">-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----<br>
Hash: SHA1<br>
<br>
</div>Ок, вака стојат работите.<br>
<br>
2с.мк не е спремна да си превземе обврска да плаќа 200 евра месечно во<br>
наредните 6 месеци, па доколку постои некој кој што би сакал да биде<br>
задолжен за собирање на пари и плаќање на рати и би потпишал договор<br>
за изнајмување на просторот на негово име нека ме контактира што е<br>
можно побрзо бидејќи утре ќе ми бараат одговор од агенцијата дали го<br>
зимаме просторот или не.<br>
<br>
Ако нема таков човек, тогаш остануваме на статус кво - во старата<br>
просторија да чекаме подобри времиња.<br>
<br>
Проблемот е што досега луѓето не давале месечно пари за кирија во КИКА<br>
и не постои доверба дека ќе го прават тоа од сега па натаму, а<br>
договорот мора да се потпише на минумум 6 месеци, тоа се 1200 евра кои<br>
што 2с.мк ги нема и не може да се стави во ситуација да ги плаќа<br>
доколку некој се откаже или стане недостапен кога треба да се плати<br>
кирија.<br>
<br>
Јас лично можам да кажам дека и покрај ризикот се уште сум за зимање<br>
на просторот пошто мислам дека мораме да ги придвжиме работите напред,<br>
да најдеме подобар простор, со подобри услови за да можеме да си<br>
работиме на раат, но ете, така стојат работите. Јас лично исто така не<br>
можам да си ја земам таа обврска.<br>
<br>
Ако не се пријави никој до утре попладне, ќе му јавам на човекот дека<br>
не го зимаме просторот.<br>
- --<br>
<div class="im">Арангел<br>
xmpp/mail<br>
ufo \o/ <a href="http://linux.net.mk" target="_blank">linux.net.mk</a><br>
<a href="http://blog.spodeli.org" target="_blank">http://blog.spodeli.org</a><br>
</div><div class="im">-----BEGIN PGP SIGNATURE-----<br>
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)<br>
Comment: Using GnuPG with Mozilla - <a href="http://enigmail.mozdev.org/" target="_blank">http://enigmail.mozdev.org/</a><br>
<br>
</div>iQEcBAEBAgAGBQJOZARmAAoJEOJshBPknjYKRUgIAJBT5e4gYiKcbMeZs45HqC/H<br>
NvYOvM6QMGR8G+YIw8hyv7XDVRiw+ujqvWQM0bAiEUj0KsYIZpgOuSdIjqdD9xCz<br>
0QXzB7Hc2aexDVWQmYeiK7G65bDoK1FnKPbRdFv/woU7OCvH1J1gE/Pi6O16rzKV<br>
0AZ3rmueY9MbCdLugYhqVsLCrEwMy/5qlPk7/77ckzQIlDypTD39NzHgfAzvwSR9<br>
z8JEgaZoO+OB6Isay9NvafLe/WyzXJXnEIjKxi15Y5olcPdp+sD5kIr0r+cxZdpR<br>
KsO5CThinbolzzMGslLfywThf/OwOUIx/dfVW3z/J5OQhSiGEFyJhlaLNxez1JQ=<br>
=Ox6i<br>
-----END PGP SIGNATURE-----<br>
<div><div></div><div class="h5">_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
</div></div></blockquote></div><br></div></div>