<br>1. Политичка поддршка не треба да се поистоветува со давање просторија, вреќа брашно и слично, туку со лобирање и носење закони во правец кон слободниот софтвер.<br><br>2. Користење просторија два дена од викенд и после школо е чекор назад од тоа што до сега го имаше хаклабот.<br>

<br>3. За слободно функционирање и развивање мислам дека било кое решение би требало да биде условено само со финансиски средства без дополнителни услови.<br><br><br><br clear="all">Се читаме (Se chitame).<br>
<br><br><div class="gmail_quote">2011/9/26 DZvonko Nikolov <span dir="ltr"><<a href="mailto:dzvonko@gmail.com">dzvonko@gmail.com</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex;">

Знам дека е малку необично, ама постои ли опција<br>
да се добие некоја просторија у некое школо? Сабота<br>
и недела не им требаат просториите така да why not?<br>
Попладне секој ден после 17.30-18.00 е слободно така<br>
да и тогаш е слободно. Можете да се договорите со<br>
директорот да им ги одржувате компјутерите во замена<br>
за просторијата (плус имате и бесплатен интернет оти<br>
сите школи имаат wireless) или нешто слично. Уште ако<br>
имате и политичка поддршка, супер.<br>
<br>
Поздрав<br>
Ѕвонко<br>
<br>
<br>
2011/9/26 Tamara Atanasoska <<a href="mailto:tamara.atanasoska20@gmail.com">tamara.atanasoska20@gmail.com</a>>:<br>
<div><div></div><div class="h5">> Денеска ќе дојдат и девојчињата да се заврши што има, веројатно нема да<br>
> пречиме нели?<br>
><br>
> 2011/9/26 Arangel Angov <<a href="mailto:ufo@linux.net.mk">ufo@linux.net.mk</a>><br>
>><br>
>> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----<br>
>> Hash: SHA1<br>
>><br>
>> On 09/23/2011 04:49 PM, Arangel Angov wrote:<br>
>> > On 09/19/2011 10:43 PM, Arangel Angov wrote:<br>
>> >> ОК, еве како стојат работите моментално.<br>
>><br>
>><br>
>> Кој може вечер во 19.00ч во КИКА - разгледување на опциите за нов простор.<br>
>><br>
>> Собирот што го закажавме за собирање на парите може да се случи порано<br>
>> неделава, имаме неколку опции колку што знам (ги немам сите детали се<br>
>> уште), па ќе пишам што ќе решиме денес.<br>
>> - --<br>
>> Арангел<br>
>> xmpp/mail<br>
>> ufo \o/ <a href="http://linux.net.mk" target="_blank">linux.net.mk</a><br>
>> <a href="http://blog.spodeli.org" target="_blank">http://blog.spodeli.org</a><br>
>> -----BEGIN PGP SIGNATURE-----<br>
>> Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)<br>
>> Comment: Using GnuPG with Mozilla - <a href="http://enigmail.mozdev.org/" target="_blank">http://enigmail.mozdev.org/</a><br>
>><br>
>> iQEcBAEBAgAGBQJOgIoRAAoJEOJshBPknjYKuK4H/i9INdJhx8juMa8iIurxtyGO<br>
>> 7TJn+xVSCx3z5uX4EhvPLzPAMc4NIO6M7W2kiWutL06mWrtpB+hRjh/j5FiL/1x3<br>
>> acuVLaUH5nLNRwaoXMANY+YEUZEkSfYgRB5L8hu6cBHPOgmfZtyRDBF34HcfHL69<br>
>> UDEsULdCNY/xHU6wk8oq3hr3g7QTNHqk3Mwic7YdaS4L3T0LiTntuPdKou+xnU1E<br>
>> 5BIPmO9uRZ3cSsf6iPQ8DhuPrMGbW3b+s7F/Y41oVAWdyq0EIXE+Moamh9T1sehE<br>
>> /e3zWPkn94FH5d/iZxJ3HfJa1scbz9sqZXuDto5f34/0gbBL+VtI4S4p4vZKvSc=<br>
>> =LQdE<br>
>> -----END PGP SIGNATURE-----<br>
>> _______________________________________________<br>
>> Ossm-members mailing list<br>
>> <a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
>> <a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
><br>
><br>
> _______________________________________________<br>
> Ossm-members mailing list<br>
> <a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
> <a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
><br>
><br>
<br>
<br>
<br>
</div></div>--<br>
-----------------------------------------------------------------------------------<br>
Regards<br>
<br>
DZvonko Nikolov<br>
<br>
<a href="mailto:dzvonko@gmail.com">dzvonko@gmail.com</a><br>
<a href="mailto:dzvonko@yahoo.com">dzvonko@yahoo.com</a><br>
-----------------------------------------------------------------------------------<br>
The best things are simple,<br>
but finding these simple things is not simple.<br>
<br>
Simplicity carried to the extreme becomes elegance.<br>
-----------------------------------------------------------------------------------<br>
<div><div></div><div class="h5">_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
</div></div></blockquote></div><br>