<p><a href="http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?v=0s49TfL-7-Q">http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?v=0s49TfL-7-Q</a></p>
<div class="gmail_quote">On Feb 25, 2012 8:45 PM, "Blagoj Petrushev" <<a href="mailto:b.petrushev@gmail.com">b.petrushev@gmail.com</a>> wrote:<br type="attribution"><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
Здраво на сите,<br>
<br>
Крајно сум разочаран од некои статуси што прелетаа на твитер денес.<br>
Едно е да го тролаш макракомет, друго е да ги тролаш робомак и енгејџ,<br>
каде што има луѓе со кои заедницата и/или 2смк соработува на полабав<br>
или посериозен начин. Колку што знам еден член на 2смк беше на<br>
робомак, двајца на енгејџ.<br>
<br>
Зашто, освен моменталната сатисфакција и некое чувство на надмоќ, има<br>
и башка последици на отуѓување на (барем) некои луѓе од овие<br>
организации. Оти ова денес не беше само поединечно тролање од некои<br>
луѓе, туку беше фазон на нснд повеќе од робомак/енгејџ, демек, нашата<br>
организација праи практични и корисни ствари, а другите блебетат и<br>
слично.<br>
<br>
Или што знам, може само ја така го исперцепирав.<br>
Само да не биде - се фалам се фалам, па некој кога ќе ме искритикува<br>
на фесбук `остај го тој копиљ е`.<br>
<br>
Поздрав со најдобри намери,<br>
Баже<br>
_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members</a><br>
</blockquote></div>