Најпрво биди сигурен дали е проблем.<div><br></div><div>Се додека немаш package loss, односно пакетите се трансмитираат без проблем, најверојатно нема потреба за интервенции. Мислам дека е добра опција да се логираш на рутерот (најверојатно на 192.168.1.1) и да провериш каква е состојбата на примени и испратени пакети. Најверојатно може да се изведе истото и со netstat, али го немам користено па ако е добра опција некој поискусен нека те упати.</div>
<div><br></div><div>Исто така, кога ќе се логираш на рутерот провери го квалитетот на сигналот и таму. Кај мене на рутерот квалитетот на сигналот е 40% а компјутерот ми јавува 70% :)</div><div><br></div><div>Не разбрав за што станува збор под другите wifi уреди, тоа се други компјутери на иста оддалеченост со подобар сигнал? Ако е така, можно е нивната wifi антена да има подобар прием.</div>
<div><br></div><div>Ова што си направил пред да се појави проблемот, може да испадне апдејтирање на кернел со нови драјвери за картицата..</div><div><br></div><div>Инаку ова е лаичка опсервација, има тука и мрежни експерти што сигурно ќе те упатат подобро.</div>
<div><br></div><div><br></div><div>Поздрав,</div><div>Дамјан</div>