Хаклабот е место И за работа, ама ако се усвои предлогот, постепено ќе се претвори во место САМО за работа, и ќе стане досадно и интересните луѓе поретко ќе доаѓаат и креативноста ќе исчезне итн.<div><br></div><div><br><div class="gmail_quote">

2012/8/18 Arangel Angov <span dir="ltr"><<a href="mailto:ufo@linux.net.mk" target="_blank">ufo@linux.net.mk</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">

Предлог точка:<br>
- Забрането внесување и конзумирање алкохол.<br>
<br>
Причина:<br>
Хаклабот не е место за журки, начукување и преспивање, галамење до<br>
ниедно време и вознемирување на комшиите. Кој сака да работи е<br>
добредојден, за журки има пабови, дискотеки, кафичи и сл. Имаше повеќе<br>
инциденти поврзани со алкохол, не е во ред хаклабот да стане познат<br>
како простор каде што сите нешо се курцаат и се пијанчат, пошто не е и<br>
тоа замислата, а веќе имаше поплаки од неколку луѓе па и од комшииите.<br>
Не очекувам сите да контаат дека треба да се одговорни (би било тоа<br>
добар свет за живеење) затоа и предлагам да го претвориме ова у<br>
правило - ако не го почитуваш не си повеќе добредојден, simple as<br>
that.<br>
<span class="HOEnZb"><font color="#888888">--<br>
Арангел<br>
xmpp/mail<br>
ufo \o/ <a href="http://linux.net.mk" target="_blank">linux.net.mk</a><br>
<a href="http://blog.spodeli.org" target="_blank">http://blog.spodeli.org</a><br>
_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
</font></span></blockquote></div><br></div>