<div>Ако имате сајт, форум или што и да е, можете да се приклучите на акцијата за blackout на македонскиот интернет со почеток од 09.10.2012 во на полноќ. Идејата е акцијата да трае 24ч за да се привлече внимание околу предлог законот за навреда и клевета кој што дозволува интернет цензура.</div>

<div><br></div><div>За повеќе инфо: <a href="http://skopjehacklab.github.com/blackout-mk/">http://skopjehacklab.github.com/blackout-mk/</a></div><div><br></div><div>Ако сакате да ја поставите скриптата уште сега, еве го javascript кодот подолу:</div>

<div><br></div><div><script type="text/javascript"></div><div>    blackout_on = [2012,10,7] // само еден ден [година, месец, ден], или</div><div>    blackout_on = false; // без датум     </div><div>    blackout_serious = false; // за тестирање (се тргнува со клик)</div>

<div></script></div><div><script type="text/javascript" </div><div>    src="//<a href="http://skopjehacklab.github.com/blackout-mk/blackout-mk.js">skopjehacklab.github.com/blackout-mk/blackout-mk.js</a>"></div>

<div></script></div><div><br></div><div><script src="blokiraj.js" type="text/javascript"></script></div><div>  <script></div><div>    if (parent.frames.length > 0) {</div><div>

     parent.location.href = self.document.location</div><div>   }</div><div> </script></div><div><br></div>-- <br>Арангел<br>xmpp/mail<br>ufo \o/ <a href="http://linux.net.mk" target="_blank">linux.net.mk</a><br><a href="http://blog.spodeli.org" target="_blank">http://blog.spodeli.org</a><br>