2012/10/13 Arangel Angov <span dir="ltr"><<a href="mailto:ufo@linux.net.mk" target="_blank">ufo@linux.net.mk</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left-width:1px;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-style:solid;padding-left:1ex">
<div class="im">On Thu, Oct 11, 2012 at 11:55 PM, Misha Popovikj <<a href="mailto:popmisa@gmail.com">popmisa@gmail.com</a>> wrote:<br>> После „Програмски вечери“ еве како беше оставена „дневната соба“ во КИКА<br>
><br>> <a href="https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FLXZYYXBTcWFUY0U" target="_blank">https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FLXZYYXBTcWFUY0U</a><br>> <a href="https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FQVN5R3ZRX2tjMUU" target="_blank">https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FQVN5R3ZRX2tjMUU</a><br>
> <a href="https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FUUpQQ3BKZWxNWWc" target="_blank">https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FUUpQQ3BKZWxNWWc</a><br>> <a href="https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FeXNNLVJLa2dyZzg" target="_blank">https://docs.google.com/open?id=0BwaGN__6QI-FeXNNLVJLa2dyZzg</a><br>
<br></div>Разбрав дека ова е резултат на праење журка во кујна од страна на<br>истиот човек што го предизвика минатиот инцидент.<br><br>Еве и јавно, Никола Демерџиев, веќе не си добредојден во хаклабот, што<br>се однесува до мене.<br>
<span class="HOEnZb"><font color="#888888">--<br>Арангел<br>xmpp/mail<br>ufo \o/ <a href="http://linux.net.mk/" target="_blank">linux.net.mk</a><br><a href="http://blog.spodeli.org/" target="_blank">http://blog.spodeli.org</a><br>
</font></span><div class="HOEnZb"><div class="h5">_______________________________________________<br>Ossm-members mailing list<br><a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br></div><div><br></div></div></blockquote><div><br></div>Епа тогаш, брат, не си разбрал. И стварно не капирам од каде потребата вината да му ја префрлиш на Њук.<div>
<br></div><div>Во четвртокот немаше никаква журка, а поимов за „журка“ веќе комплетно го изгуби значањето и дури станува смешно во каков контекст се користи. Имаше неколку луѓе, поточно јас, Дафти, Дода, Њук, Шпики, девојка му Цеце и две девојчиња што се интересираа за Python курсот. После тоа - неодговорно, признавам - си отидовме сите и оставивме неред, за што си го сносам својот дел од вината.</div>
<div><br></div><div>Тоа што ужасно ме изнервира е ова беспотребно насочување на вина на некој што ама баш со ништо не згреши повеќе од другите. Као, „еј, абе ја од негде разбрав дека имало журка во хаклаб, што ја направил типот што стално ги прави сите срања во хаклаб, па не проверив баш што се случило, ама решив јавно да кажам дека веќе не е добредојден.“ Само затоа што претходно имало некаков мини-инцидент поврзан со него, па сега - следствено - мора да е тој крив.</div>
<div><br></div><div>Страшно. Мислам дека му должиш извинување. Или барем не го окривувај јавно пред да бидеш сигурен што се случило.<br><div><br></div>-- <br>Андреј Трајчевски / 078/426-717 / <a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a><br>

</div>