<div>Ќе бидам краток:</div><div><br></div><div>- На сите треба да им е јасно дека не може да се испрограмира хаклабот, оваа дискусија е бесцелна. Нема едноставно решение кое ќе овозможи непречено функционирање бидејќи СИТЕ имаат различна слика за тоа како треба да функционира хаклабот и што треба да се прави таму. А хаклабот така фино и неутрално си е наречен отворен простор. </div>

<div><br></div><div>Заклучок: Stop the hate. Ако сите бидат малку потолерантни и пообзирни све ќе биде супер, ви ветувам. Кој заебе, кажи му во моментот или што е можно поскоро да се поправи, нема потреба да се генерира спам.<br>


<br></div><div>П.С. Ако некој смета дека дискусијава има некаква поента, само нека се обиде да ја срочи во неколку зборови и нека ја сподели with his fellow man/woman, брзо ќе увидите дека сево што е напишано е далеку од конкретно и практично.</div>

<div><br></div><div> <br><div class="gmail_quote">2012/10/16 Gorgi Kosev <span dir="ltr"><<a href="mailto:gorgi.kosev@gmail.com" target="_blank">gorgi.kosev@gmail.com</a>></span><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">


<br><br><div class="gmail_quote">2012/10/16 Andrej T. <span dir="ltr"><<a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a>></span><div><br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div><div class="gmail_quote"><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div><div><span style="color:rgb(34,34,34);font-size:13px;font-family:arial,sans-serif"><br>
</span></div></div><div><span style="color:rgb(34,34,34);font-size:13px;font-family:arial,sans-serif">Ок, тогаш прашањето ми е - што се случило? Не </span><span style="color:rgb(34,34,34);font-size:13px;font-family:arial,sans-serif">отишле на друго место ниту се приклучиле на ативноста, туку изигнорирале? </span><span style="color:rgb(34,34,34);font-family:arial,sans-serif">Дали и јас бев меѓу тие што го игнорирале или дојдов подоцна? </span></div>

<div><span style="color:rgb(34,34,34);font-family:arial,sans-serif"><br></span></div><div><span style="color:rgb(34,34,34);font-family:arial,sans-serif">Андреј? Марко?</span></div></blockquote></div><div><br></div></div><div>Еднаш им посочив на сите во собата дека од другата соба се бунат за галама и еднаш директно и кажав на девојка ми да ја стиши песната што ја имаше пуштено (како што и направи). Само што во собата имаше многу луѓе, 7-8 кои го набројав и едноставно имаше галама.<br>
<br></div><div>Не знам дали беше, мислам да, ама во no-distraction mode и не следеше баш што се случува, програмираше. </div><div><div><div><br></div></div></div></blockquote><div><br></div></div><div>
Во тој случај, иам само уште еден предлог - ако на некој сеуште му пречи галамата да каже нешто како стилот - луѓе, стишувањето нешто не ви иде - сеуште се слуша врева - приклучете се во настанот или продолжете во кафич. (отпаѓа опцијата за стишување). Ако и тоа не успее, потоа следат радикални мерки (ако е потребно).</div><div><br></div></div><br>
<br>_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>