<p dir="ltr"><br>
><br>
> За таа целна возраст Python или Ruby или Javascript повеќе би одговарал…<br>
> веќе некое време се мислиме да организираме нешто базирано на Mozilla Hackasaurus <a href="http://hackasaurus.org/en-US/">http://hackasaurus.org/en-US/</a> но се чини во моментов нема доволно person-power.</p>
<p dir="ltr">Колкав (каков person-power) е потребен?</p>
<p dir="ltr">Инаку, се сложувам дека C++ не е баш за основци, можеби за 16-17 годишни. </p>
<p dir="ltr">Подобро би било да започнат со JavaScript (и сродните web технологии) за да можат веднаш да добијат позитивни резултати за својот напор и да се охрабрат да одат понатаму си Python/Ruby.</p>
<p dir="ltr">Ако ништо друго, ќе знаат да си направат сајт или барем да чепкаат по туѓи :)<br></p>