<html><body><div style="color:#000; background-color:#fff; font-family:times new roman, new york, times, serif;font-size:12pt"><div><span><div>Здраво професоре,</div><div><br></div><div>Треба да може со http://www.android-x86.org Од почеток имат iso за ASUS Eee PC family. За него, последна верзија е RC2 за Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ја го имам ставено генеричкото iso на стар PC. Релативно лесно се инсталира, имат безброј "како" туторијали на нивната страна и на https://www.google.com/search?q=asus+eee+pc+android&ie=UTF-8</div><div><br></div><div>Пробајте, па кога ќе дојдам во Струмица, ќе ве контактирам да го видиме дали работи без проблеми. Може да им реши ногу нервози на
 наставниците па и учениците ќе добиваат повеќе 5ки ;)</div><div><br></div><div>Поздрав,</div><div>Ристо Мучев</div></span></div><div style="font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; font-size: 12pt;"><br></div>  <div style="font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; font-size: 12pt;"> <div style="font-family: 'times new roman', 'new york', times, serif; font-size: 12pt;"> <div dir="ltr"> <font size="2" face="Arial"> <hr size="1">  <b><span style="font-weight:bold;">From:</span></b> DZvonko Nikolov <dzvonko@gmail.com><br> <b><span style="font-weight: bold;">To:</span></b> users@jug.mk; 2с.мк <ossm-members@lists.softver.org.mk> <br> <b><span style="font-weight: bold;">Sent:</span></b> Saturday, February 9, 2013 4:56 PM<br> <b><span style="font-weight: bold;">Subject:</span></b> [JUGMK users] Android<br> </font> </div> <br>
<div id="yiv1082700187"><div dir="ltr"><div><div><div><div><div><div>Здраво,<br><br></div>веројатно прашањево е off topic ама ....<br></div>Веројатно сте ги сретнале тие лаптопчињата што ги <br>добија наставниците по школите со тој несреќниот <br>
едубунту 7.04 кој беше заклучен и неможеше ништо <br>да се инсталира или сетира. Тие се asus eeePC. <br>Ме интересира: <br></div>дали може да му се стави некој android os? <br>Ако може, како? Ако не може, зошто не може?<br>
Сакам да ми глуми таблет или нешто слично.<br><br></div><div>Ако прашањево е глупост, се извинувам.<br></div><div><br></div></div>Поздрав<br></div>Ѕвонко<br clear="all"><div><div><div><div><div><div><div><br>-- <br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>
Regards<br><br>DZvonko Nikolov<br><br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>The best things are simple, <br>but finding these simple things is not simple. <br><br>Simplicity carried to the extreme becomes elegance.<br>
-----------------------------------------------------------------------------------<br>
</div></div></div></div></div></div></div></div>
</div><br>_______________________________________________<br>JUGMK users mailing list<br><a ymailto="mailto:users@jug.mk" href="mailto:users@jug.mk">users@jug.mk</a><br><a href="http://jug.mk/mailman/listinfo/users" target="_blank">http://jug.mk/mailman/listinfo/users</a><br><br><br> </div> </div>  </div></body></html>