<div dir="ltr"><div><div>Благодарам на сите за исцрпните одговори. <br>Сега сум во процес на префрлање на податоците од лаптопчето <br>на друг компјутер и средување на потребни/непотребни, така да <br>кога ќе почнам со операцијата, тука на листава ќе има податоци <br>
од прва (па и втора и трета) рака за сите чекори и искуства. <br>Се надевам дека eeePC барем како таблет ќе бидат покорисни <br>од колку што беа до сега како компјутери. <br>Благодарам на сите за трудот и времето што ми го посветија.<br>
<br></div>Поздрав<br></div>Ѕвонко<br></div><div class="gmail_extra"><br><br><div class="gmail_quote">2013/2/9 Marko Leopard <span dir="ltr"><<a href="mailto:leopardmk@gmail.com" target="_blank">leopardmk@gmail.com</a>></span><br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Прашањето ти е на место. Можеш да му инсталираш androidx86, има посебна верзија за eeepc. Моментално сум од мобилен и неможам директен линк да ти пратам. Погуглај androidx86. Поздрав<div class="HOEnZb">
<div class="h5"><span></span><br><br>On Saturday, February 9, 2013, DZvonko Nikolov  wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div><div><div><div><div><div>Здраво,<br><br></div>веројатно прашањево е off topic ама ....<br></div>Веројатно сте ги сретнале тие лаптопчињата што ги <br>

добија наставниците по школите со тој несреќниот <br>
едубунту 7.04 кој беше заклучен и неможеше ништо <br>да се инсталира или сетира. Тие се asus eeePC. <br>Ме интересира: <br></div>дали може да му се стави некој android os? <br>Ако може, како? Ако не може, зошто не може?<br>


Сакам да ми глуми таблет или нешто слично.<br><br></div><div>Ако прашањево е глупост, се извинувам.<br></div><div><br></div></div>Поздрав<br></div>Ѕвонко<br clear="all"><div><div><div><div><div><div><div><br>-- <br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>


Regards<br><br>DZvonko Nikolov<br><br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>The best things are simple, <br>but finding these simple things is not simple. <br><br>Simplicity carried to the extreme becomes elegance.<br>


-----------------------------------------------------------------------------------<br>
</div></div></div></div></div></div></div></div>
</blockquote>
</div></div><br>_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
<br></blockquote></div><br><br clear="all"><br>-- <br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>Regards<br><br>DZvonko Nikolov<br><br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>
The best things are simple, <br>but finding these simple things is not simple. <br><br>Simplicity carried to the extreme becomes elegance.<br>-----------------------------------------------------------------------------------<br>

</div>