<div dir="ltr"><div><div><div><div>> Ќе ставам ја. Знаеме од прилика колку пари треба да збереме?<br><br></div>Мене ми кажаа од FedEx дека вредноста на пакетот го процениле од околу 70 евра. 18% од тоа плус лежарина од околу 1200-1500 денари = 2000-2500 денари.  <br>
</div>Инаку, јас денес се јавив во царина и побарав за пратката, за да ми одговорат дека неможат д аја најдат на мое име. После тоа ме реферираа назад до FedEx за да ми го дадат бројот од пратката. Во FedEx ми кажаа дека пратката не е на мое име, туку на МакЕкспорт (фирмата која била под кирија во станот каде што е сега нашиот хаклаб). Исто така ми беше пренесена дека чим е пратена пратката на фирма, има сосема различна процедура од таа кога се праќа на физичко лице тоест дека неможе во никој случај да се избегне царината. <br>
</div><div>Како и да е, јас сум на располагање кога ќе се соберат пари да се отиде до Петровец. Исто така сметајте 150 денари исто ко да ги имам ставено во конзервата. <br></div><div><br></div>П.С. Мене само ме чуди како успеале да зезнат FedEx вака и да ја стават пратката на име на МакЕкспорт.<br>
</div><div><div><div><div><div><div class="gmail_extra"><br>-- <br><div dir="ltr"><div><div><font size="1">Nikola <b>Newk</b> Demerdjiev</font><br></div><font size="1"><br></font></div><font size="1">One of many mindless mirrors</font><br>
</div>
</div></div></div></div></div></div></div>