<div dir="ltr">> Тоа што не ми се допаѓа во твојава идеја е ова „неколку саати“ - ако некој од Ѓорче/Ченто види дека е отворен хаклабот и тргне ти можеш во било кој момент да одлучиш да си одиш дома, на пиво или ручек.<div>
<br></div><div>Да, размислував за ова. Ако веќе најавам на луѓе, ќе им кажам во кој период сигурно ќе бидам тука, да не м`кнат за џабе.</div></div><div class="gmail_extra"><br><br><div class="gmail_quote">2013/10/25 Damjan Georgievski <span dir="ltr"><<a href="mailto:penguinista@mail.net.mk" target="_blank">penguinista@mail.net.mk</a>></span><br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div class="im">> Тоа што ти сега го предлагаш во суштина е coworking space за кој што<br>
> нема да се плаќа. Тоа е нонсенс.<br>
<br></div>
ова не знам колку е битно. коа рекол Linus или Сталман ќе правам Kernel/OS за кој нема да се плаќа не значи дека не било добра идеја.<br>
<br>
јеби га, it happens.<div class="im"><br>
<br>
> Од понеделник планирам да доаѓам преку ден по неколку саати преку<br>
> ден, ќе им спомнам на неколку другари да ми прават друштво.<br>
<br></div>
Од моја гледна точка, би сакал хаклабот да биде отворен што повеќе во текот на денот и неделата.<br>
<br>
Тоа што не ми се допаѓа во твојава идеја е ова „неколку саати“ - ако некој од Ѓорче/Ченто види дека е отворен хаклабот и тргне ти можеш во било кој момент да одлучиш да си одиш дома, на пиво или ручек. Така да тоа не помага во мојата желба хаклабот да биде повеќе време отворен (и available).<br>

<br>
Think about it.<div class="im"><br>
<br>
<br>
> Ковач исто спомна дека би дошол, Дамјан не се изјасни. Ќе видиме дали<br>
> воопшто има заинтересирани луѓе за концептот, па ако има - ќе мислиме<br>
> понатака што и ќе се договараме на состаноци.<br>
<br></div>
Има денови кога би дошол да работам во хаклаб - ама спорадично, не ме рачунај.<span class="HOEnZb"><font color="#888888"><br>
<br>
<br>
-- <br>
дамјан</font></span><div class="HOEnZb"><div class="h5"><br>
______________________________<u></u>_________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.<u></u>org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/<u></u>listinfo/ossm-members</a><br>
</div></div></blockquote></div><br><br clear="all"><div><br></div>-- <br>Андреј Трајчевски / 078/426-717 / <a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a>
</div>