<div dir="ltr"><div>Здраво,</div><div>Јас сум Мартин, еден од организаторите на Indie Beer Community (повеќе може да се информирате за ова comunity овде: </div><div><br></div><div><a href="https://www.facebook.com/groups/728115560566488/">https://www.facebook.com/groups/728115560566488/</a>  </div>
<div><br></div><div>или овде за првиот официален настан: </div><div><br></div><div><a href="http://it.com.mk/it-nastan-prvo-indi-pivo-za-site-kreatori-na-videoigri/">http://it.com.mk/it-nastan-prvo-indi-pivo-za-site-kreatori-na-videoigri/</a> ).</div>
<div><br></div><div>Овој викенд (26-28) април ќе се одржува ludum dare, онлајн натпревар за развој на инди игри каде што на крајот се прикачува и целиот source code и е достапен јавно да се прегледува.</div><div>(Повеќе инфо за настанот овде: <a href="http://www.ludumdare.com/compo/rules/">http://www.ludumdare.com/compo/rules/</a> )</div>
<div><br></div><div>Исто така ке бидат организирани и real world собири (<a href="http://www.ludumdare.com/compo/2014/02/17/real-world-ludum-dare-29-gatherings/">http://www.ludumdare.com/compo/2014/02/17/real-world-ludum-dare-29-gatherings/</a>) па размислувавме дали е можно да се организира ваков собир и во хаклабот?</div>
<div><br></div><div>Инди сцената во Македонија сега почнува да се развива па овој собир би бил одличен за луѓето подобро да се запознаат и да почнат да работат меѓусебно.</div><div><br></div><div>Ако некој од хаклабот е заинтересин да учествува на овој натревар може да го пополни овој формулар за подобро да организираме се:</div>
<div><br></div><div><a href="https://docs.google.com/forms/d/1tErkaGoa32NfL24Pcs7SNodb1K3-C2KQLZMUGdVYQuQ/viewform">https://docs.google.com/forms/d/1tErkaGoa32NfL24Pcs7SNodb1K3-C2KQLZMUGdVYQuQ/viewform</a></div><div><br></div>
<div>Благодарам однапред.</div><div>Поздрав,</div><div>Мартин</div><div><br></div></div>