<div dir="ltr">кој ќе доаѓа утре на средбата ментори - студенти? не е обавезно, али пожелно е сите ментори да дојдат, да се координираме</div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2015-03-03 17:34 GMT+01:00 Andrej T. <span dir="ltr"><<a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div>Ова ми стигна сега</div><div> </div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left-width:1px;border-left-color:rgb(204,204,204);border-left-style:solid;padding-left:1ex">Здраво здраво,<br>по прегледаните апликации кои ги испративте, ви пишувам да ве известам дека вашите тимови се примени да учествуваат на студентскиот хакатон кој ќе се одржи овој викенд (7-8ми март) во просториите на МОФ. <br>Така, вашите тимови, заедно со уште десет други ќе програмираат апликации за подобро високо образование во Македонија. Натпреварот ќе се одвива под менторство на 10 ментори од Хаклаб КИКА. <br>1. Агенда<br>Хакатонот ќе започне во сабота, во утринските часови, а ќе заврши со прогласување на победничкиот тим во недела во вечерните часови. Утре ќе ви ја испратам  агендата. <br>2. Оброци <br>Би сакала да ве замолам еден од вашите тимови да ми испрати листа какви оброци сакаат членовите на тимовите (вегетаријански/невегетаријански), за да можеме да имаме увид каква храна да донесеме. <br>3. Пред хакатон дружба<br>Ќе правиме неформална собиранка овој четврток (5март) во 20 часот,во MAD кујна, блиску Ленинова (меѓу Кала и Круг). Би било кул да дојдете, и да запознаете дел од луѓето од МОФ и Хаклаб, и да си подискутираме за идеите за апликациите и слично. <br>Ве молам пишете ми кој ќе доаѓа (може ова да го стори еден од тимот, да пише колку луѓе ќе доаѓаат од тимот), за да знаеме колку места да планираме. <br>4. Контакт за информации <br>За прашања во врска со програмирање и компјутерски програми, слободно може да го контактирате Андреј од КИКА (<a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a>). Во врска со логистички прашања (простор, храна, локација), пишувајте на овој маил (<a href="mailto:policy@mof.org.mk" target="_blank">policy@mof.org.mk</a>). <br>5. Промена на број на тимови/членови<br>Многу би ни значело ако навремено не известите доколку откаже некој член на вашиот тим, или доколку вашиот тим сака да откаже учество. Ова ни значи во поглед на логистичкото планирање на хакатонот. <br>Голем поздрав,<br>Сандра Живковиќ<br>Проектен координатор во Младински образовен форум </blockquote></div><div class="gmail_extra"><div><div class="h5"><br><div class="gmail_quote">2015-03-03 13:35 GMT+01:00 Jovanka Gulicoska <span dir="ltr"><<a href="mailto:jovanka.gulicoska@gmail.com" target="_blank">jovanka.gulicoska@gmail.com</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div>Маичка L.<br></div>И јадам месо.<br></div><div><div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2015-03-03 10:49 GMT+01:00 Ana Risteska <span dir="ltr"><<a href="mailto:a.risteska@gmail.com" target="_blank">a.risteska@gmail.com</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div>Маичка - ако е машки модел S, ако е женски L.<br></div>Јадам месо.<br></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote"><div><div>2015-03-03 10:44 GMT+01:00 Azder <span dir="ltr"><<a href="mailto:azhder@gmail.com" target="_blank">azhder@gmail.com</a>></span>:<br></div></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div><div><div dir="ltr">- зависи од калапот, но најчесто L се погаѓа<div>- месо месо, како тргнало уште малце и вегетеријанци<span><br><div class="gmail_extra"><div><br></div>-- <br><div>Се читаме (Se chitame).</div>
</div></span></div></div>
<br></div></div><span>_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
<br></span></blockquote></div><br></div>
<br>_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>
</div></div><br>_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
<br></blockquote></div><br><br clear="all"><div><br></div></div></div><span class="">-- <br><div>Андреј Трајчевски / <a href="tel:078%2F426-717" value="+38978426717" target="_blank">078/426-717</a> / <a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a></div>
</span></div>
</blockquote></div><br><br clear="all"><div><br></div>-- <br><div class="gmail_signature">Андреј Трајчевски / 078/426-717 / <a href="mailto:andrejtrajchevski@gmail.com" target="_blank">andrejtrajchevski@gmail.com</a></div>
</div>