<div dir="ltr">Здраво на сите,<div><br></div><div>Алекс најпрво да ти се заблагодарам што ја сподели веста. Во поглед на <a href="https://www.facebook.com/ngosmartup?fref=ts">SmartUp</a>, се работи за новоформирана невладина организација која што има цел за поддршка и развој на студентите од ИКТ во областа на претприемништвото, бизнисот и старт-ап фирмите.</div><div><br></div><div>Комерцијален, не би рекол, моментално е дел од натпревар, така да повеќе е академски отколку комерцијален. За личност ќе има задолжено лице кое што ќе работи заедно со Мартина за изработка на прототипот. Подетално ќе ве информира Мартина на состанокот.</div><div><br></div><div>Покрај тоа што сум дел од тимот што го развива прототипот, гледано од страна на Хаклаб Кика, доколку прифатите, би побарал во изјавите што ќе се праќаат до медиумите да се потенција соработката со Хаклаб Кика. Исто така доста добра можност да се покажите и пред <u>UNDP, USAID, SIH и Амбасадата на Шведска</u> кои што се партнери во проектов. На состанокот што го имавме со нив, не се запознаени со хаклаб Кика и активностите, така да јас би ја искористил шансава да се испромовирам пред нив, а можеби и во иднина ќе ве контактираат за друг вид на соработка.</div><div><br></div><div>Поздрав,</div><div>Николчо</div></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2015-07-20 0:12 GMT+02:00 Aleks <span dir="ltr"><<a href="mailto:aleks@slobodensoftver.org.mk" target="_blank">aleks@slobodensoftver.org.mk</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">Друштво,<br>
<br>
Пред некое време ме контактира Александар од SmartUP (врска неам што е ова, ваљда <a href="http://swtalumnimk.com/smart-up/" rel="noreferrer" target="_blank">http://swtalumnimk.com/smart-up/</a> ?) кој што работи на некаков проект поврзан со хардвер (полнење на мобилни од движењето на патиките). Ме праша дали ќе има можност да ја користат нашата опрема за хардвер (лемалици, алат, осцилоскоп, итн) за да го изработат нивниот прототип.<br>
<br>
Му кажав дека треба да дојде во хаклаб за да нѝ каже подетално за што станува збор (или некој од кај нив), што им треба подетално, што сакаат да користат. Во Четврток во 19:00+ во ХЛ треба да дојде Мартина Димоска од кај нив, па да направиме муабет.<br>
<br>
Затоа што не зборам јас за сите, супер би било да се појави некој во 19:00 во врска со ова.<br>
<br>
Она што јас би сакал да го дознаам е :<br>
<br>
* Дали проектот е комерцијален<br>
* Дали ќе биде Open Source<br>
* Дали има некој од нив што знае да ракува со опремата<br>
* ... дополни<br>
<br>
ок бај.<span class="HOEnZb"><font color="#888888"><br>
<br>
-- <br>
Aleksandar (Aleks) Lazarov<br>
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing<br>
- Member of the Free Software Macedonia Organization<br>
- Ham Radio operator (Z32AL)<br>
- GNU/Linux user.<br>
_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" rel="noreferrer" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
</font></span></blockquote></div><br></div>