<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    Здраво опен сорс ентузијасти,<br>
    <br>
    На сите заинтересирани за развој на иновативен ИТ бизнис, сакам да
    ви ја претставам можноста што ја нуди програмата Pioneers of the
    Balkans. Веќе имаме интересни иновации од Македонија со опен сорс
    бизнис модел, како <a href="http://vapour-apps.com/">Vapour Apps</a>,
    и се надевам ќе видиме уште повеќе такви.<br>
    <br>
    Се работи за регионална "investment readiness" програма која има цел
    да го подигне нивото на развој на компаниите учесници и да ги поврзе
    со над 100 одбрани инвеститори на финалниот настан Balkan Venture
    Forum(BkVF) во Загреб кој се одржува на 3-4 декември. Резервиран е
    фонд од 200.000 Евра за инвестирање во најдобрите компании, од
    страна на <a href="http://speedinvest.com/">Speedinvest</a> и <a
      href="https://www.jtbank.cz/info/jt-ventures/">J&T Ventures</a>.<br>
    <br>
    Следниот понеделник од 19:00 во Концепт37 се одржува информативно
    дружење со тимот кој ја организира целата програмa: Pioneers
    Festival и нашиот локален тим од SuperFounders и BkVF. Поканети се
    сите заинтересирани на пијачка и запознавање со програмата.<br>
    <br>
    Официјална страна: <a class="moz-txt-link-freetext" href="http://pioneersofthebalkans.io/">http://pioneersofthebalkans.io/</a><br>
    ФБ настан: <a class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.facebook.com/events/1052066654804757/">https://www.facebook.com/events/1052066654804757/</a><br>
    <br>
    Поздрав,<br>
    Александар<br>
  </body>
</html>