<div dir="ltr"><div>Здраво на сите!</div><div><br></div><div>Global Day of Coderetreat повторно во Македонија по јубилеен, петти пат! Уште еден ден на кој ќе можеме да се дружиме и вежбаме ОО дизајн на софтвер. Настанот ќе се случи на 14ти Ноември 2015 со почеток во 9 часот во просториите на Endava кои се воедно и наши спонзори годинава.</div><div><br></div><div>За повеќе информации и регистрација повелете на следниов линк:</div><div><br></div><div><a href="http://coderetreat.org/events/global-day-of-coderetreat-2015-skopje-macedonia">http://coderetreat.org/events/global-day-of-coderetreat-2015-skopje-macedonia</a></div><div><br></div><div>Како вообичаено, настанот е од отворен карактер и бесплатен за учество. Потребно е само да дојдете со ваш лаптоп и ентузијазам да го поминете денот со останатите програмери во запознавање и применување на eXtreme Programming практики како: Simple design, Test Driven Development, Refactoring, Pair programming, Coding standards, Collective ownership, итн, без секојдневниот работен притисок дека нешто мора да се заврши и постави во продукција, туку со фокус на вежбање и споделување искуство и знаење.</div><div><br></div><div>Се гледаме,</div><div><br></div><div>Далибор</div>
</div>