<div dir="ltr">Здраво,<div><br></div><div>Ова се повеќе ми звучи како co-working space и се отвора повторно муабетот од порано. Дали сакаме хаклабот да отиде натаму?</div><div><br></div><div>Кои се основните принципи на хаклабот? Најверојатно знаењето кое таму се продуцира да е отворено за секого.</div><div><br></div><div>Златко</div><div><br></div></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Thu, Feb 4, 2016 at 1:30 AM Aleks <<a href="mailto:aleks@slobodensoftver.org.mk">aleks@slobodensoftver.org.mk</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">On 03.02.2016 18:34, Goce Mitevski wrote:<br>
> Планираат да донираат пари за користењето на простор.<br>
><br>
> Кој е за? Кој е против?<br>
<br>
Несакам да звучам „злобниот“, но според муабетот што го слушнав преска, дечките се спремни да донираат ~20€ по<br>
човек. Ако се тројца, тоа значи дека месечно ќе се добива по 60€.<br>
<br>
Зима сме, тоа значи дека секој работен ден од 10 до 17 часот ќе има грејалка упалено во едната соба, со што ќе<br>
има додатен трошок со што мислам дека хаклабот уште повеќе ќе оди во минус (финансиски). Дали доколку ова е<br>
така (ако не е, нека ме поправи некој) сме спремни да го финансираме од хаклаб овој „настан“ ?<br>
<br>
--<br>
Aleksandar (Aleks) Lazarov<br>
- Dipl.-Ing in the field of Electronics, Radio Engineering and Signal Processing<br>
- Member of the Free Software Macedonia Organization<br>
- Ham Radio operator (Z32AL)<br>
- GNU/Linux user.<br>
_______________________________________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk" target="_blank">Ossm-members@lists.softver.org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" rel="noreferrer" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members</a><br>
</blockquote></div>