<div dir="ltr"><span style="font-size:12.8px">Здраво,</span><br style="font-size:12.8px"><br style="font-size:12.8px"><span style="font-size:12.8px">од денес се отворени апликациите за пракси за </span><b style="font-size:12.8px">Google Summer of Code</b><span style="font-size:12.8px"> и </span><b style="font-size:12.8px">Outreachy</b><span style="font-size:12.8px">.</span><br style="font-size:12.8px"><span style="font-size:12.8px">Аплицирањето трае до </span><b style="font-size:12.8px">22. март 2016 за Outreachy и до 25. март 2016 за GSoC.<br></b><br style="font-size:12.8px"><span style="font-size:12.8px">Повеќе информации: </span><a href="https://www.gnome.org/outreachy/" target="_blank" style="font-size:12.8px">https://www.gnome.org/outreachy/</a><span style="font-size:12.8px"> и </span><a href="https://summerofcode.withgoogle.com/" target="_blank" style="font-size:12.8px">https://summerofcode.withgoogle.com/</a><div style="font-size:12.8px">и <a href="https://wiki.gnome.org/Outreachy/2016/MayAugust/SpreadTheWord?action=AttachFile&do=view&target=outreachy-poster-2016-May-August.png">на флаерот за Outreachy</a>.<br><br>Добро би било програмиве и придонесувањето кон слободниот софтвер да се претстават на <br>техничките факултети кај нас, а исто така и во хаклаб да направиме инфо-настан.<br><br>Би било супер, ако некој/а поранешните практикант(к)и би ми се приклучиле во организирањето<br>на ваквиот настан.<br><br>Пишете што мислите.<br><br>Поздрав,<br>Ана</div></div>