<div dir="ltr">Вака, има два воза еден е тој чехословачко-австрискиот шо е понов и кафаната изглеа вака:<div><div><a href="http://www.seat61.com/images/Czech-railjet-restaurant.jpg">http://www.seat61.com/images/Czech-railjet-restaurant.jpg</a><br></div><div><br></div><div>И има еден чехословачки постар и кафаната изглеа вака:</div><div><a href="https://rail.cc/img/tra/1/1436834248ffff6bbbd1b7093d3656027c5823f3d8.jpg">https://rail.cc/img/tra/1/1436834248ffff6bbbd1b7093d3656027c5823f3d8.jpg</a><br></div></div><div><br></div><div>У првиот имаше точено Плзењ у вториот избор од 3-4 пива у 0.5 флаши.</div><div><br></div><div>Ќе треба да идеме од Брно -> Прага (8 евра во еден правец), зависи кој ден и кое време ама тој возот шо е „EC 172 Hungaria“ видов дека иде и до Берлин (64 евра, може ќе е поефтино ако го фатиме истиот од Брно) и Берлин -> Хамбург, не со ICE (19 евра), значи тотал: 91 евро за воз.</div><div><br></div><div>Уште нема точни времиња за у декември затоа не може точно да видиме кое време би тргале и кај би мењале и сл.</div><div><br></div><div>Time table за возовите имаш на <a href="https://www.cd.cz/">https://www.cd.cz/</a> и <a href="https://www.bahn.com">https://www.bahn.com</a></div><div><br></div><div>Student agency не е за студенти само, така се вика фирмата, регуларна цена си е тоа 10 евра, моеш да провериш на сајтот.</div></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2016-08-21 23:11 GMT+02:00 Georgi Stanojevski <span dir="ltr"><<a href="mailto:glisha@gmail.com" target="_blank">glisha@gmail.com</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><span class=""><p dir="ltr"><br>
> Се наоѓаме во Брно ден-два пред конгресот, пиеме пиво и јадеме и го фаќаме чехословачко-австрискиот воз со *вагон кафана* што оди до Хамбург преку Прага и Берлин. Вагон</p>
</span><p dir="ltr">Кој е тој воз? Дај линк со пари и time table? Колку време вози?</p><span class="">
<p dir="ltr">> Стандард конгресот у Хамбург 3-4 дена и назад. <br>
><br>
> Летови од Скопје има до Виена (2ч оддалечено) и Братислава (~1ч оддалечено) - автобус до Брно од Аеродром е нешо као 10 евра со <a href="http://studentagency.cz" target="_blank">studentagency.cz</a>.</p>
</span><p dir="ltr">Кога последен пат си го користел? Free for all е без некоја студент легитимација?</p><span class="HOEnZb"><font color="#888888">
<p dir="ltr">-- <br>
Глиша</p>
</font></span><br>______________________________<wbr>_________________<br>
Ossm-members mailing list<br>
<a href="mailto:Ossm-members@lists.softver.org.mk">Ossm-members@lists.softver.<wbr>org.mk</a><br>
<a href="https://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members" rel="noreferrer" target="_blank">https://lists.softver.org.mk/<wbr>listinfo/ossm-members</a><br>
<br></blockquote></div><br></div>