[Mozilla] BBC на македонски се затвора

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed Apr 27 00:57:40 CEST 2011


Firefox веќе некое време во фабричката (дифолтната) инсталација доаѓаше
со live bookmark (ние го викаме активен обележувач) со вести од сервисот
на македонски на BBC. Всушност и Firefox на англиски доаѓа со вести од BBC.

Но BBC на македонски се затвора, така да ќе треба да најдеме друго
решение. Еден предлог беше да се зима rss од Дојче Веле, кои исто така
имаат сервис на македонски. Еве што содржи тоа rss во моментов:
http://rss.dw-world.de/syndication/feeds/dwworld.maz.xml

Сепак пред да се направи конечната одлука, ме интересира дали има
поинакви мислења и би сакал да чујам од повеќе луѓе, па да размислиме
кои сѐ би можел да има мислење за ова??


Проблемот се води на bugs системот:
http://bugs.spodeli.org/issues/44-- 
дамјан


More information about the Mozilla mailing list