[Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на ФИНКИ

Igor Stamatovski igor.stamatovski at gmail.com
Thu May 1 08:35:02 UTC 2014


Краток извештај на листава и на блог.

Исто на англиски за светската заедница.

Reps, друго нешто за да биде настанов видлив за мозила?

Поздрав,
Стама
On Apr 30, 2014 4:25 PM, "Marko Paloski" <paloskimarko at hotmail.com> wrote:

> Здраво,
>
> Супеер, ќе ги земам сите сметки/фактури. Инаку јас се немам откажано од
> ментор и нема да се откажам, ама вечера не бев во добра состојба и затоа
> неможев да дојдам, се извинувам што не најавив.
>
> Поздрав,
> Марко
> > From: goce.mitevski at gmail.com
> > Date: Wed, 30 Apr 2014 15:12:53 +0200
> > To: mozilla at lists.softver.org.mk
> > Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на
> ФИНКИ
> >
> > Здраво,
> >
> > Конечно ми пуштија бројче за да ги подигнам парите од Western Union.
> > Ќе ги земам на идење вечер накај ФИНКИ.
> >
> > Донесете ги сметките и/или потврдите за трошоците.
> >
> > Поздрав,
> > Гоце
> >
> > ---
> >
> > Goce Mitevski
> > Independent Professional
> >
> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > ■ http://www.nicer2.com/about
> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> >
> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
> >
> >
> > 2014-04-28 23:35 GMT+02:00 Marko Paloski <paloskimarko at hotmail.com>:
> > > Здраво,
> > >
> > > Да да, само што ние направивме постери и имаме сметко потврда па ако
> дојдат
> > > ке ги извадиме. Ги залепив по целиот кампус постерите денеска.
> Направен е
> > > евент сернат и има на финки официјалната страна како активности и на
> фејсбук
> > > страната од финки.
> > >
> > > Поздрав,
> > > Марко
> > >
> > >> From: goce.mitevski at gmail.com
> > >> Date: Mon, 28 Apr 2014 22:55:29 +0200
> > >
> > >> To: mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на
> > >> ФИНКИ
> > >>
> > >> Здраво,
> > >>
> > >> Не добивам одговор на Bugzilla кога ќе го добиеме буџетот за настанот.
> > >> Пишав пред некој ден и до сега нема никаков одговор.
> > >>
> > >> Не знам во што е проблемот, но можеби е подобро да ги откажеме
> > >> работите за кои ни требаа екстра пари и да го правиме настанот со тоа
> > >> што го имаме. Барем да знаевме дали ќе го добиеме буџетот со
> > >> задоцнување...
> > >>
> > >> Не знам каков ви беше планот вам, ама мојот предлог е, без банери, без
> > >> постери и без пијалоци.
> > >>
> > >> Поздрав,
> > >> Гоце
> > >>
> > >>
> > >> ---
> > >>
> > >> Goce Mitevski
> > >> Independent Professional
> > >>
> > >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > >> ■ http://www.nicer2.com/about
> > >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> > >>
> > >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
> > >>
> > >>
> > >> 2014-04-24 23:18 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
> > >> > Здраво,
> > >> >
> > >> > Официјалното објаснување - го добив пред малку - во врска со
> > >> > материјалите за настанот е дека немале доволно на залиха и пратиле
> тоа
> > >> > што имале и толку колку што можеле.
> > >> >
> > >> > За жал, нема да добиеме екстра пратка, така што тоа што го добивме е
> > >> > сѐ со што ќе располагаме за настанот за клубот.
> > >> >
> > >> > Поздрав,
> > >> > Гоце
> > >> >
> > >> > ---
> > >> >
> > >> > Goce Mitevski
> > >> > Independent Professional
> > >> >
> > >> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > >> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > >> > ■ http://www.nicer2.com/about
> > >> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > >> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> > >> >
> > >> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
> > >> >
> > >> >
> > >> > 2014-04-24 10:23 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
> > >> >> Николчо,
> > >> >>
> > >> >> Страницата за клубот ќе ја направиме директно на mozilla.mk,
> бидејќи
> > >> >> firefoxos.mozilla.mk е сајт за настанот за Firefox OS. Тоа што би
> > >> >> можеле да додадеме на firefoxos.mozilla.mk е врска до страницата
> за
> > >> >> клубот, во футерот, во делот Mozilla, како што имаме и за Mozilla
> > >> >> Македонија.
> > >> >>
> > >> >> Не знам каков ви е сега планот, но уште на првите состаноци со
> Марко и
> > >> >> Иван се договоривме настанот за клубот на ФИНКИ, да го најавите со
> > >> >> напис на mozilla.mk.
> > >> >>
> > >> >> Супер би било да ја подготвите страницата со информациите за
> клубот,
> > >> >> пред одржувањето на настанот.
> > >> >>
> > >> >> Колку што знам сите имате пристап на mozilla.mk и можете да
> внесувате
> > >> >> податоци, но ако ви треба помош за тоа, секако стојам на
> располагање.
> > >> >>
> > >> >> Поздрав,
> > >> >> Гоце
> > >> >>
> > >> >> ---
> > >> >>
> > >> >> Goce Mitevski
> > >> >> Independent Professional
> > >> >>
> > >> >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > >> >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > >> >> ■ http://www.nicer2.com/about
> > >> >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > >> >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> > >> >>
> > >> >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
> > >> >>
> > >> >>
> > >> >> 2014-04-24 0:15 GMT+02:00 Nikolco Gosev <nikolcogosev6 at gmail.com>:
> > >> >>> Гоце,
> > >> >>>
> > >> >>> Дали би можело на веб-страната на настанот "Firefox OS во
> Македонија“
> > >> >>> да се
> > >> >>> додаде нов таб со име FireFox Student Club @ FINKI кој што ќе
> содржи
> > >> >>> основи
> > >> >>> информации за клубот (што е клубот, целта и контакт). Марко и
> Иван ќе
> > >> >>> подготват презентација за првиот инфо состанок па би можела таа
> да се
> > >> >>> вметне. Така што посетителите на вебстраната, кои што сметаме
> поголем
> > >> >>> дел ќе
> > >> >>> се студенти на ФИНКИ ќе имаат можност да се информираат и за
> клубот.
> > >> >>>
> > >> >>> Николчо,
> > >> >>>
> > >> >>>
> > >> >>> 2014-04-23 14:23 GMT+02:00 Marko Paloski <
> paloskimarko at hotmail.com>:
> > >> >>>
> > >> >>>> Здраво Гоце,
> > >> >>>>
> > >> >>>> Може во четврток во 18 часот во КИКА.
> > >> >>>>
> > >> >>>> Се гледаме таму, поздрав,
> > >> >>>> Марко
> > >> >>>>
> > >> >>>> > From: goce.mitevski at gmail.com
> > >> >>>> > Date: Tue, 22 Apr 2014 19:13:25 +0200
> > >> >>>>
> > >> >>>> > To: mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>>> > Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на
> Firefox
> > >> >>>> > на
> > >> >>>> > ФИНКИ
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > Здраво Марко,
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > Не знам која е причината, ама можам да прашам, па да ти кажам.
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > Четврток, 18 часот, во КИКА ти одговара?
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > За буџетот, нема ништо ново, сега за сега. Претпоставувам дека
> ќе
> > >> >>>> > има
> > >> >>>> > нешто, деновиве.
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > Поздрав,
> > >> >>>> > Гоце
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > ---
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > Goce Mitevski
> > >> >>>> > Independent Professional
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > >> >>>> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > >> >>>> > ■ http://www.nicer2.com/about
> > >> >>>> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > >> >>>> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
> > >> >>>> >
> > >> >>>> >
> > >> >>>> > 2014-04-22 17:40 GMT+02:00 Marko Paloski
> > >> >>>> > <paloskimarko at hotmail.com>:
> > >> >>>> > > Здраво,
> > >> >>>> > >
> > >> >>>> > > Може, кое време ти одговара?
> > >> >>>> > > Инаку, има причина зошто не испратиле све што сме побарале?
> , и
> > >> >>>> > > кажи
> > >> >>>> > > ми за
> > >> >>>> > > буџетот стигната е ?
> > >> >>>> > >
> > >> >>>> > > Поздрав,
> > >> >>>> > > Марко
> > >> >>>> > >
> > >> >>>> > >> From: goce.mitevski at gmail.com
> > >> >>>> > >> Date: Tue, 22 Apr 2014 16:42:52 +0200
> > >> >>>> > >> To: mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>>> > >> Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на
> > >> >>>> > >> Firefox на
> > >> >>>> > >> ФИНКИ
> > >> >>>> > >
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> Здраво,
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> Пред малку ми ги донесоа материјалите. Пакетчето е мало и
> немаат
> > >> >>>> > >> пратено сѐ што побаравме.
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> Еве што добивме:
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> - две маички (L)
> > >> >>>> > >> - 100 округли лепенки со логото на Firefox
> > >> >>>> > >> - 50 лепенки за тетоважи
> > >> >>>> > >> - 10 врвки
> > >> >>>> > >> - 50 беџови
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> А еве што побаравме:
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> - bracelets: 100
> > >> >>>> > >> - stickers: 100
> > >> >>>> > >> - lanyards: 10
> > >> >>>> > >> - buttons: 100
> > >> >>>> > >> - pens: 150
> > >> >>>> > >> - tshirts: 10 (1-XL, 9-L)
> > >> >>>> > >> - horizontal banner: 1
> > >> >>>> > >> - roll-up banner: 1
> > >> >>>> > >> - flag: 1
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> Може ли да се најдеме в четврток, за да ви ги предадам
> > >> >>>> > >> материјалите?
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> Поздрав,
> > >> >>>> > >> Гоце
> > >> >>>> > >> -
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> ---
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> Goce Mitevski
> > >> >>>> > >> Independent Professional
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > >> >>>> > >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > >> >>>> > >> ■ http://www.nicer2.com/about
> > >> >>>> > >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > >> >>>> > >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >>
> > >> >>>> > >> 2014-04-20 17:40 GMT+02:00 Goce Mitevski
> > >> >>>> > >> <goce.mitevski at gmail.com>:
> > >> >>>> > >> >> Супер!!, само кажи ми дали мислиш дека ќе стигнат до 30
> > >> >>>> > >> >> април? или
> > >> >>>> > >> >> да
> > >> >>>> > >> >> го
> > >> >>>> > >> >> поместиме настанот за после први мај ?
> > >> >>>> > >> >
> > >> >>>> > >> > Би требало да стигнат. Во формуларот што го пополнив имам
> > >> >>>> > >> > наведено
> > >> >>>> > >> > до
> > >> >>>> > >> > кога треба да ги добиеме материјалите. Системов на UPS
> вели
> > >> >>>> > >> > дека
> > >> >>>> > >> > тие
> > >> >>>> > >> > се веќе стигнати во Келн, Германија.
> > >> >>>> > >> >
> > >> >>>> > >> > Поздрав,
> > >> >>>> > >> > Гоце
> > >> >>>> > >> >
> > >> >>>> > >> > ---
> > >> >>>> > >> >
> > >> >>>> > >> > Goce Mitevski
> > >> >>>> > >> > Independent Professional
> > >> >>>> > >> >
> > >> >>>> > >> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
> > >> >>>> > >> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
> > >> >>>> > >> > ■ http://www.nicer2.com/about
> > >> >>>> > >> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
> > >> >>>> > >> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
> > >> >>>> > >> >
> > >> >>>> > >> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
> > >> >>>> > >> _______________________________________________
> > >> >>>> > >> Mozilla mailing list
> > >> >>>> > >> Mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>>> > >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >> >>>> > >
> > >> >>>> > > _______________________________________________
> > >> >>>> > > Mozilla mailing list
> > >> >>>> > > Mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>>> > > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >> >>>> > >
> > >> >>>> > _______________________________________________
> > >> >>>> > Mozilla mailing list
> > >> >>>> > Mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>>> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >> >>>>
> > >> >>>> _______________________________________________
> > >> >>>> Mozilla mailing list
> > >> >>>> Mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >> >>>>
> > >> >>>
> > >> >>>
> > >> >>> _______________________________________________
> > >> >>> Mozilla mailing list
> > >> >>> Mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> >>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >> >>>
> > >> _______________________________________________
> > >> Mozilla mailing list
> > >> Mozilla at lists.softver.org.mk
> > >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Mozilla mailing list
> > > Mozilla at lists.softver.org.mk
> > > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
> > >
> > _______________________________________________
> > Mozilla mailing list
> > Mozilla at lists.softver.org.mk
> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>
> _______________________________________________
> Mozilla mailing list
> Mozilla at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/mozilla/attachments/20140501/c3a05537/attachment-0001.html>


More information about the Mozilla mailing list