[Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на ФИНКИ

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Thu May 1 22:24:44 UTC 2014


Ве молам сите што фотографиравте за време на настанот или пак сте
добиле фотографии од луѓе што фотографирале, да ги споделите
фотографиите.

Еве некои фотки од Бидик, од мене и од луѓе што сликале со телефонот
со Firefox OS.

https://www.dropbox.com/sh/lzp5512p7wqy92t/pJBDquBOIQ

Поздрав,
Гоце

---

Goce Mitevski
Independent Professional

■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevskihttp://www.behance.net/GoceMitevskihttp://www.nicer2.com/abouthttp://monsteer.deviantart.com/http://www.vimeo.com/gocemitevski

I'm on Twitter: @GoceMitevski


2014-05-01 10:35 GMT+02:00 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>:
> Краток извештај на листава и на блог.
>
> Исто на англиски за светската заедница.
>
> Reps, друго нешто за да биде настанов видлив за мозила?
>
> Поздрав,
> Стама
>
> On Apr 30, 2014 4:25 PM, "Marko Paloski" <paloskimarko at hotmail.com> wrote:
>>
>> Здраво,
>>
>> Супеер, ќе ги земам сите сметки/фактури. Инаку јас се немам откажано од
>> ментор и нема да се откажам, ама вечера не бев во добра состојба и затоа
>> неможев да дојдам, се извинувам што не најавив.
>>
>> Поздрав,
>> Марко
>> > From: goce.mitevski at gmail.com
>> > Date: Wed, 30 Apr 2014 15:12:53 +0200
>> > To: mozilla at lists.softver.org.mk
>> > Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на
>> > ФИНКИ
>> >
>> > Здраво,
>> >
>> > Конечно ми пуштија бројче за да ги подигнам парите од Western Union.
>> > Ќе ги земам на идење вечер накај ФИНКИ.
>> >
>> > Донесете ги сметките и/или потврдите за трошоците.
>> >
>> > Поздрав,
>> > Гоце
>> >
>> > ---
>> >
>> > Goce Mitevski
>> > Independent Professional
>> >
>> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > ■ http://www.nicer2.com/about
>> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> >
>> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> >
>> >
>> > 2014-04-28 23:35 GMT+02:00 Marko Paloski <paloskimarko at hotmail.com>:
>> > > Здраво,
>> > >
>> > > Да да, само што ние направивме постери и имаме сметко потврда па ако
>> > > дојдат
>> > > ке ги извадиме. Ги залепив по целиот кампус постерите денеска.
>> > > Направен е
>> > > евент сернат и има на финки официјалната страна како активности и на
>> > > фејсбук
>> > > страната од финки.
>> > >
>> > > Поздрав,
>> > > Марко
>> > >
>> > >> From: goce.mitevski at gmail.com
>> > >> Date: Mon, 28 Apr 2014 22:55:29 +0200
>> > >
>> > >> To: mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на Firefox на
>> > >> ФИНКИ
>> > >>
>> > >> Здраво,
>> > >>
>> > >> Не добивам одговор на Bugzilla кога ќе го добиеме буџетот за
>> > >> настанот.
>> > >> Пишав пред некој ден и до сега нема никаков одговор.
>> > >>
>> > >> Не знам во што е проблемот, но можеби е подобро да ги откажеме
>> > >> работите за кои ни требаа екстра пари и да го правиме настанот со тоа
>> > >> што го имаме. Барем да знаевме дали ќе го добиеме буџетот со
>> > >> задоцнување...
>> > >>
>> > >> Не знам каков ви беше планот вам, ама мојот предлог е, без банери,
>> > >> без
>> > >> постери и без пијалоци.
>> > >>
>> > >> Поздрав,
>> > >> Гоце
>> > >>
>> > >>
>> > >> ---
>> > >>
>> > >> Goce Mitevski
>> > >> Independent Professional
>> > >>
>> > >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > >> ■ http://www.nicer2.com/about
>> > >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> > >>
>> > >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> > >>
>> > >>
>> > >> 2014-04-24 23:18 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
>> > >> > Здраво,
>> > >> >
>> > >> > Официјалното објаснување - го добив пред малку - во врска со
>> > >> > материјалите за настанот е дека немале доволно на залиха и пратиле
>> > >> > тоа
>> > >> > што имале и толку колку што можеле.
>> > >> >
>> > >> > За жал, нема да добиеме екстра пратка, така што тоа што го добивме
>> > >> > е
>> > >> > сѐ со што ќе располагаме за настанот за клубот.
>> > >> >
>> > >> > Поздрав,
>> > >> > Гоце
>> > >> >
>> > >> > ---
>> > >> >
>> > >> > Goce Mitevski
>> > >> > Independent Professional
>> > >> >
>> > >> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > >> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > >> > ■ http://www.nicer2.com/about
>> > >> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > >> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> > >> >
>> > >> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> > >> >
>> > >> >
>> > >> > 2014-04-24 10:23 GMT+02:00 Goce Mitevski <goce.mitevski at gmail.com>:
>> > >> >> Николчо,
>> > >> >>
>> > >> >> Страницата за клубот ќе ја направиме директно на mozilla.mk,
>> > >> >> бидејќи
>> > >> >> firefoxos.mozilla.mk е сајт за настанот за Firefox OS. Тоа што би
>> > >> >> можеле да додадеме на firefoxos.mozilla.mk е врска до страницата
>> > >> >> за
>> > >> >> клубот, во футерот, во делот Mozilla, како што имаме и за Mozilla
>> > >> >> Македонија.
>> > >> >>
>> > >> >> Не знам каков ви е сега планот, но уште на првите состаноци со
>> > >> >> Марко и
>> > >> >> Иван се договоривме настанот за клубот на ФИНКИ, да го најавите со
>> > >> >> напис на mozilla.mk.
>> > >> >>
>> > >> >> Супер би било да ја подготвите страницата со информациите за
>> > >> >> клубот,
>> > >> >> пред одржувањето на настанот.
>> > >> >>
>> > >> >> Колку што знам сите имате пристап на mozilla.mk и можете да
>> > >> >> внесувате
>> > >> >> податоци, но ако ви треба помош за тоа, секако стојам на
>> > >> >> располагање.
>> > >> >>
>> > >> >> Поздрав,
>> > >> >> Гоце
>> > >> >>
>> > >> >> ---
>> > >> >>
>> > >> >> Goce Mitevski
>> > >> >> Independent Professional
>> > >> >>
>> > >> >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > >> >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > >> >> ■ http://www.nicer2.com/about
>> > >> >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > >> >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> > >> >>
>> > >> >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> > >> >>
>> > >> >>
>> > >> >> 2014-04-24 0:15 GMT+02:00 Nikolco Gosev <nikolcogosev6 at gmail.com>:
>> > >> >>> Гоце,
>> > >> >>>
>> > >> >>> Дали би можело на веб-страната на настанот "Firefox OS во
>> > >> >>> Македонија“
>> > >> >>> да се
>> > >> >>> додаде нов таб со име FireFox Student Club @ FINKI кој што ќе
>> > >> >>> содржи
>> > >> >>> основи
>> > >> >>> информации за клубот (што е клубот, целта и контакт). Марко и
>> > >> >>> Иван ќе
>> > >> >>> подготват презентација за првиот инфо состанок па би можела таа
>> > >> >>> да се
>> > >> >>> вметне. Така што посетителите на вебстраната, кои што сметаме
>> > >> >>> поголем
>> > >> >>> дел ќе
>> > >> >>> се студенти на ФИНКИ ќе имаат можност да се информираат и за
>> > >> >>> клубот.
>> > >> >>>
>> > >> >>> Николчо,
>> > >> >>>
>> > >> >>>
>> > >> >>> 2014-04-23 14:23 GMT+02:00 Marko Paloski
>> > >> >>> <paloskimarko at hotmail.com>:
>> > >> >>>
>> > >> >>>> Здраво Гоце,
>> > >> >>>>
>> > >> >>>> Може во четврток во 18 часот во КИКА.
>> > >> >>>>
>> > >> >>>> Се гледаме таму, поздрав,
>> > >> >>>> Марко
>> > >> >>>>
>> > >> >>>> > From: goce.mitevski at gmail.com
>> > >> >>>> > Date: Tue, 22 Apr 2014 19:13:25 +0200
>> > >> >>>>
>> > >> >>>> > To: mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>>> > Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на
>> > >> >>>> > Firefox
>> > >> >>>> > на
>> > >> >>>> > ФИНКИ
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > Здраво Марко,
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > Не знам која е причината, ама можам да прашам, па да ти кажам.
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > Четврток, 18 часот, во КИКА ти одговара?
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > За буџетот, нема ништо ново, сега за сега. Претпоставувам дека
>> > >> >>>> > ќе
>> > >> >>>> > има
>> > >> >>>> > нешто, деновиве.
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > Поздрав,
>> > >> >>>> > Гоце
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > ---
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > Goce Mitevski
>> > >> >>>> > Independent Professional
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > >> >>>> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > >> >>>> > ■ http://www.nicer2.com/about
>> > >> >>>> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > >> >>>> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> >
>> > >> >>>> > 2014-04-22 17:40 GMT+02:00 Marko Paloski
>> > >> >>>> > <paloskimarko at hotmail.com>:
>> > >> >>>> > > Здраво,
>> > >> >>>> > >
>> > >> >>>> > > Може, кое време ти одговара?
>> > >> >>>> > > Инаку, има причина зошто не испратиле све што сме побарале?
>> > >> >>>> > > , и
>> > >> >>>> > > кажи
>> > >> >>>> > > ми за
>> > >> >>>> > > буџетот стигната е ?
>> > >> >>>> > >
>> > >> >>>> > > Поздрав,
>> > >> >>>> > > Марко
>> > >> >>>> > >
>> > >> >>>> > >> From: goce.mitevski at gmail.com
>> > >> >>>> > >> Date: Tue, 22 Apr 2014 16:42:52 +0200
>> > >> >>>> > >> To: mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>>> > >> Subject: Re: [Mozilla] Материјали за настанот на клубот на
>> > >> >>>> > >> Firefox на
>> > >> >>>> > >> ФИНКИ
>> > >> >>>> > >
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> Здраво,
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> Пред малку ми ги донесоа материјалите. Пакетчето е мало и
>> > >> >>>> > >> немаат
>> > >> >>>> > >> пратено сѐ што побаравме.
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> Еве што добивме:
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> - две маички (L)
>> > >> >>>> > >> - 100 округли лепенки со логото на Firefox
>> > >> >>>> > >> - 50 лепенки за тетоважи
>> > >> >>>> > >> - 10 врвки
>> > >> >>>> > >> - 50 беџови
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> А еве што побаравме:
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> - bracelets: 100
>> > >> >>>> > >> - stickers: 100
>> > >> >>>> > >> - lanyards: 10
>> > >> >>>> > >> - buttons: 100
>> > >> >>>> > >> - pens: 150
>> > >> >>>> > >> - tshirts: 10 (1-XL, 9-L)
>> > >> >>>> > >> - horizontal banner: 1
>> > >> >>>> > >> - roll-up banner: 1
>> > >> >>>> > >> - flag: 1
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> Може ли да се најдеме в четврток, за да ви ги предадам
>> > >> >>>> > >> материјалите?
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> Поздрав,
>> > >> >>>> > >> Гоце
>> > >> >>>> > >> -
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> ---
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> Goce Mitevski
>> > >> >>>> > >> Independent Professional
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > >> >>>> > >> ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > >> >>>> > >> ■ http://www.nicer2.com/about
>> > >> >>>> > >> ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > >> >>>> > >> ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >>
>> > >> >>>> > >> 2014-04-20 17:40 GMT+02:00 Goce Mitevski
>> > >> >>>> > >> <goce.mitevski at gmail.com>:
>> > >> >>>> > >> >> Супер!!, само кажи ми дали мислиш дека ќе стигнат до 30
>> > >> >>>> > >> >> април? или
>> > >> >>>> > >> >> да
>> > >> >>>> > >> >> го
>> > >> >>>> > >> >> поместиме настанот за после први мај ?
>> > >> >>>> > >> >
>> > >> >>>> > >> > Би требало да стигнат. Во формуларот што го пополнив имам
>> > >> >>>> > >> > наведено
>> > >> >>>> > >> > до
>> > >> >>>> > >> > кога треба да ги добиеме материјалите. Системов на UPS
>> > >> >>>> > >> > вели
>> > >> >>>> > >> > дека
>> > >> >>>> > >> > тие
>> > >> >>>> > >> > се веќе стигнати во Келн, Германија.
>> > >> >>>> > >> >
>> > >> >>>> > >> > Поздрав,
>> > >> >>>> > >> > Гоце
>> > >> >>>> > >> >
>> > >> >>>> > >> > ---
>> > >> >>>> > >> >
>> > >> >>>> > >> > Goce Mitevski
>> > >> >>>> > >> > Independent Professional
>> > >> >>>> > >> >
>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.linkedin.com/in/gocemitevski
>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.behance.net/GoceMitevski
>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.nicer2.com/about
>> > >> >>>> > >> > ■ http://monsteer.deviantart.com/
>> > >> >>>> > >> > ■ http://www.vimeo.com/gocemitevski
>> > >> >>>> > >> >
>> > >> >>>> > >> > I'm on Twitter: @GoceMitevski
>> > >> >>>> > >> _______________________________________________
>> > >> >>>> > >> Mozilla mailing list
>> > >> >>>> > >> Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>>> > >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >> >>>> > >
>> > >> >>>> > > _______________________________________________
>> > >> >>>> > > Mozilla mailing list
>> > >> >>>> > > Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>>> > > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >> >>>> > >
>> > >> >>>> > _______________________________________________
>> > >> >>>> > Mozilla mailing list
>> > >> >>>> > Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>>> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >> >>>>
>> > >> >>>> _______________________________________________
>> > >> >>>> Mozilla mailing list
>> > >> >>>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >> >>>>
>> > >> >>>
>> > >> >>>
>> > >> >>> _______________________________________________
>> > >> >>> Mozilla mailing list
>> > >> >>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> >>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >> >>>
>> > >> _______________________________________________
>> > >> Mozilla mailing list
>> > >> Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > >> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >
>> > > _______________________________________________
>> > > Mozilla mailing list
>> > > Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>> > >
>> > _______________________________________________
>> > Mozilla mailing list
>> > Mozilla at lists.softver.org.mk
>> > https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>
>> _______________________________________________
>> Mozilla mailing list
>> Mozilla at lists.softver.org.mk
>> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>>
>
> _______________________________________________
> Mozilla mailing list
> Mozilla at lists.softver.org.mk
> https://lists.softver.org.mk/listinfo/mozilla
>


More information about the Mozilla mailing list