[Mozilla] kratki i inspirativni govori (Lightning talks)

Georgi Stanojevski glisha at gmail.com
Thu May 8 10:06:09 UTC 2014


Мене сте ме планирале за модератор на инспиративните говори. Не можам
да направам reply на тредот што го почна Дамјан па нов.

До моментов ова се:
 Ана - Designing Mobile First
 Ѓорѓи - Javascript Promises
 Дамјан - Offline first
 Гоце - Australis
 Ванчо - Апликација no-js
 Новица - Манифестот (не крушевскиот, на Мозила)

1. По пет минути секој тоа се 30 минути плус по 2 минути
примопредавање измеѓу, тоа се 40 минути.
  Значи има место уште некој од менторите ако сака да презентира.

2. Редоследот горе е рандом, во сабота ќе го напраиме да биде
тематски едно по други сличните.

3. До сабота 11h пратете ми финалните наслови.

4. Не мора да имате презентација. Ако немате на проекторот ќе го има
FF и Mozilla логото или нешто ќе смислам статично.

  - Пошто во 5 минути нема време за live demo, само од еден лаптоп
ќе се презентира..

  - Ако имате спремно презентации, до сабота 11h пратете ми ги во
PDF (ако користите keynote, ppt, impress).
    - Не сум сигурен каков е проекторот на Финки ама најверојатно
е 4:3. Во таков размер треба да ви се pdf-ите.
    - Ако користите reveal.js или слично пратете ми оригиналите во
архива (.zip, .rar, .tar.gz) или јавен линк на интернет..

  - Ако некој ептен сака од свој лаптоп да презентира
    - и ако има Mac имајте си конвертор за vga што сте го пробале.
    - Исто и ако имате „обичен“ лаптоп само со hdmi (mini-hdmi,
dvi) носете си конвертор за vga.
    - Јас ќе се потрудам да најдам ама не ветувам.

--
Glisha


More information about the Mozilla mailing list