[Mozilla] lightning talks и ментори

Damjan Georgievski gdamjan at gmail.com
Fri May 9 15:55:55 UTC 2014


Ова го имам евидентирано *до сега* во врска со агендата, а што не е
workshop делот.

да не се допишуваме на мејлови, може да дополните и едитирате тука:
https://etherpad.mozilla.org/O6kUg6YQPR

имаме уште простор во lightning, ако имате некоја идеја, или знаете
некој кој може да попуни
контактирајте го, убедете го, објаснете му што треба да направи за 5
минути и внесет го на mozpad-от.

Идеме сеа до финки.

10:00 - 10:30
  05 min (Глиша)
  - логистика, кај има струја, веце, интернет
  - паузи коа ќе има и сл.
  - како ќе тече денот
 (switch)
 20 min (Новица)
  - Што и зошто е Mozilla, како настанала, заедница, кај идеме
понатаму (ова го покрива делот со Mozilla Manifest)

12.30 - 13.30 - lightning talks
  - Designing Mobile First (Ана)
  - Javascript Promises  (Ѓорги)
  - Australis       (Гоце)
  - OpenWeb         ???
  - ...
  - Како функционираат заедниците на слободен софтвер, online и offline (Стама)
  - Offline first     (јас ама изгледа не)

15:00 - 15:30
  (ова би го спремил јас, али ваљда ќе отпадне offline first - ако
стигнам стигнам за тоа)
  - Што и зошто е Firefox OS, како настанал, која е иднината
  - Firefox OS API-ja HTML5 и што се може со нив, и која е иднината


-- 
damjan


More information about the Mozilla mailing list