[Npss] последна ревизија на политиката за слободен софтвер

Vanco Ordanoski vanco.ordanoski at infoproject.biz
Fri Oct 22 14:22:28 CEST 2010


Добра идеја на Вангел.
Сепак, треба да се внимава Стратегијата да не се претвори во „весник“, значи
да се изберат солидни и стабилни примери ...

---
Vanco Ordanoski
Founder & CTO, Infoproject

Phone: +389 (02) 3090 233 (assistant); 3090 181 (direct)
Address: T.Gologanov Blvd. 70/16, Skopje 1000,   Republic of Macedonia
http://www.infoproject.biz
http://vanco.ordanoski.name


2010/10/22 Vangel V. Ajanovski <ajan at ii.edu.mk>

>  Гледајќи ја референцата што ја има во врска со заложбите на
> администрацијата на Обама, мислам дека треба да се потрудиме и ние да дадеме
> една листа на некои поинтересни иницијативи од други држави за ослободување
> на комуникацијата и/или воведување на слободен софтвер. Редовните листи со
> вести што во минатото ги добивав од OpenOffice беа полни со примери каде се
> воведува OpenOffice, а можеби има некаде и други слични објави за други
> софтвери и области покрај канцелариско работење.
>
> Значи би предложил да се додаде и еден таков дел, како и дел со референци
> на официјално усвоени документи и препораки од страна на други влади (без
> разлика дали на државно или локално ниво).
>
>
> On 10/21/2010 06:50 PM, Vanco Ordanoski wrote:
>
> Мислам дека треба да се погледне текстот на Чандер Кант: Making Public
> Records Public: Why open formats are essential for sharing and preserving
> government data<http://opensource.com/government/10/3/making-public-records-public-why-open-formats-are-essential-sharing-and-preserving-g>
> .
> Има интересни податоци, а и некои од идеите (во духот на CC лиценцата на
> текстот) би можеле да ги вградиме во нашиот документ.
>
>  Поздрав, Ванчо
>
>  ---
> Vanco Ordanoski
> Founder & CTO, Infoproject
>
> Phone: +389 (02) 3090 233 (assistant); 3090 181 (direct)
> Address: T.Gologanov Blvd. 70/16, Skopje 1000,   Republic of Macedonia
> http://www.infoproject.biz
> http://vanco.ordanoski.name
>
>
> 2010/10/20 Novica Nakov <novica at slobodensoftver.org.mk>
>
>> Здраво на сите,
>>
>> Најновата ревизија на текстот е објавена на
>> http://npss.slobodensoftver.org.mk/p/blog-page_22.html
>>
>> Пред следната средба ги собираме последните коментари во врска со текстот.
>>
>> Благодариме за соработката.
>>
>> --
>> Новица Наков
>> Слободен софтвер Македонија
>> http://slobodensoftver.org.mk
>> _______________________________________________
>> Npss mailing list
>> Npss at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/listinfo/npss
>>
>
>
> _______________________________________________
> Npss mailing listNpss at lists.softver.org.mkhttp://lists.softver.org.mk/listinfo/npss
>
>
>
> _______________________________________________
> Npss mailing list
> Npss at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/listinfo/npss
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/npss/attachments/20101022/64ff7ee4/attachment-0001.htm>


More information about the Npss mailing list