[LUG] sreda - upraven - gosti - pari

Igor Petreski direktor at pcinfo.com.mk
Tue Nov 12 14:23:49 UTC 2002


Дечки и старите и новите простории се на располаганње за среда. Не
верувам дека тука ќе дојдат повеќе од 20-30 луѓе, а ако се најават толку
може да се сртенеме и во новите простории (таму има парно), значи видете
колку ќе бидеме и предлог е во новите простории (до ЛДП) во карпош, ако
сакате таму, ќе ви објаснам каде се наоѓаат.
Друго што би ги замолил сите, да веднаш после регистрација и целосно
конституирање го прочешламе статутот и со него регулираме се за во
иднина. Ова ви го говорам од лично искуство, а се однесува на
моменталната "izborna kriza" во Менса Македонија која се должи на
големите апетите и нецелосно регулираните односи во статутот. Кога го
носевме статутот на ММ, сите некако на другарска основа гледавме да ја
протуркаме работата, сега кога членството се зголемува, се појавуваат
секакви фаци кои ги злоупотребуваат тогашните недоречени работи, па се
прават разни глупости.


Главен и Одговорен Уредник
Игор Петрески

Редакција ПЦИнфо+,
ул. Кукушка 15, 
1000 Скопје
тел. +389 2 109 280
факс.+389 2 131 585
urednik at pcinfo.com.mk
http://www.pcinfo.com.mk


> -----Original Message-----
> From: lug-admin at lists.linux.net.mk
[mailto:lug-admin at lists.linux.net.mk] On Behalf
> Of Ангов Арангел
> Sent: Tuesday, November 12, 2002 2:39 PM
> To: lug at lists.linux.net.mk
> Subject: Re: [LUG] sreda - upraven - gosti - pari
> 
> Мислам дека нема да биде проблем во среда да се собереме во стариот
> простор на PCInfo ако се сложите сите. Само проблем може да им биде на
> луѓето што незнаат каде е да се снајдат, а сигурен сум дека има многу
> такви. Најдобро според мене да се собереме на некое место без
телевизор
> а кај што може да не собере сите... Кажите некој кафич околу центар
што
> нема телевизор? :-)
> 
> ufo
> 
> _______________________________________________
> LUG mailing list
> LUG at lists.linux.net.mk
> http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lug

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list