[LUG] sreda - upraven - gosti - pari

Darko Spasovski darkos at mt.net.mk
Tue Nov 12 14:13:57 UTC 2002


Jas imam drug predlog. Bidejki ionaka celava rabota so sostanoci ne odi
bas najdobro (to est odi dobro, ama za vas sto ziveete u Skopje, ili vo
najmala raka imate stan ovde), a za nas od "nadvor" uopste ne odgovara,
ili totalno ni go komplicira zivotot -- predlagam da sostanocite gi
drzime na ... INTERNET!

Pred da padnete u nesvest od smeenje, razmislete malce...IRC server ne e
problem da se podigne, bilo tuka vo Unet, ili vo OnNet, otvoranje na
kanal se sveduva na najobicen /join #ssm, a i mnogu, mnogu e polesno da
se zakacish na internet od doma vo dogovorenoto vreme, otkolku da se
vleckas vo nekoi pabovi itn.

Znam deka za nekoi raboti ednostavno _mora_ da si fizicki prisuten, ama
dajte da gi svedeme fizickite sostanoci na minimum.

Ova go velam zatoa sto fizickoto prisustvo na sotanoci za mene e
prilicen problem, a veruvam deka ke bide problem i za idnite clenovi koi
ne se od Skopje. Osven ako ne sakate Organizcijata da prerasne vo
"lokalno drustvo", ve molam razgledajte go mojot predlog, ili pak dajte
drugi idei.

Darko

On вто, 2002-11-12 at 14:27, Georgi Stanojevski wrote:
> На пон, 11 ное 2002, Damjan Georgievski напиша:
> 
> > нема доволно место ни во едното ни во другото.
> 
> Е незнам каде никаде нема место така. Хол на ЕТФ...па ќе бараме слободна
> незаклучена просторија (читалната)...ако не не набркаат во осум саат? :)
> 
> > BTW - седиштето не ли е оспособено за собири?
> 
> И за тоа треба да праиме муабет како што пишав. 
> Седиштето на Пцинфо тука во парк што е не ќе може да го користиме, 
> ќе биде магацин под клуч. 
> Али за во среда ваљда може да се собереме, пошто уште не се преселени 
> иако тоа е помало од сите наведени кафани. Игор?
> 
> Игор рече дека можеме компјуерот да го ставиме во новото седиште на ПцИнфо
> што ќе има некоклу канцеларии и ние ќе го ставиме во едната кај што ќе има
> повеќе компјутери. Јас начелно не гледам проблем пошто рече дека во работно
> време можеме било кога да доаѓаме, а после тоа со претходен договор со Уфо
> или некој друг кој има клуч. Нема да биде само наше, ама ако некој има
> друга идеја за место, гаража некоја што не ја користи?
> 
> Ама ова не треба тука да го пишувам туку да се видиме и да се договараме,
> пошто многу еднонасочно ми е и има многу други работи, кои неможам да ги
> срочувам во текст. :)

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list