[LUG] lokaliziranje distribucii

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Tue Nov 19 11:01:51 UTC 2002


> >setxkbmap -layout mk -variant pc104
> >  - освен десниот алт, win95 копчињата добиваат функција
> >   мени копче е toggle
> >   левото win копче shift-ува во кирилица
> >   десното win копче е за комбинирање на карактери
> >
> Мислам дека мени-копчето не треба да има таква функција, зашто е корисно 
> во прозор-менаџерите.

Тогаш не мора да избереш -variant pc104, 
а можеш да избереш -option altwin:super_win

-- 
Дамјан

           Loose bits sink chips.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list