[LUG] lokaliziranje distribucii

Danko Ilik danko at on.net.mk
Mon Nov 18 18:07:12 UTC 2002


>
>
>Нема шанси. 
>Прво тоа го нема во ниедна друга тастатура. 
>Второ апсолутно не е добро да се става такво ограничување во тастатурата. 
>Трето, искрено кажано со setxkbmap може да си ја подесиш тастатурата баш
>како сакаш и она што треба да се направи е да се напише едно кратко
>упатство за користење на програмот со сите интересни опции.
>
Се сложувам. Плус што во Гном (а изглеа и во КДЕ) може да си наместиш копчиња за грп.

>setxkbmap -layout mk -variant pc104
>  - освен десниот алт, win95 копчињата добиваат функција
>   мени копче е toggle
>   левото win копче shift-ува во кирилица
>   десното win копче е за комбинирање на карактери
>
Мислам дека мени-копчето не треба да има таква функција, зашто е корисно 
во прозор-менаџерите.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list