[LUG] "default encoding for the user"

Дамјан Георгеивски penguinista at on.net.mk
Mon Nov 25 10:28:11 UTC 2002


> Од Мандрак прашуваат:
>
> BTW, could you confirm that keeping iso-8859-5 as the default
> encoding for the user is correct ? (that is all files he write and
> read will be majoritarly in that encoding), or should I change it ?
>
> Што да им кажам, исо или утф-8?

Тоа зависи најмногу од Mandrake, ако можат да понудат потполна UTF-8 
подршка во дистрибуцијата [ а мислам дека не можат :( ] тогаш УТФ-8, 
ако не iso.

Претходно зборевме за проблемите со УТФ-8 и конзолна работа, KDE-2/3 
не се никаков проблем. 
Прашање е колку им е битен фактор Gnome 1.4 (и колкава UTF подршка 
има) и конзолна работа на Mandrake.
-- 
Дамјан

      Anything you code can and will be used against you

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list