[LUG] Statutot

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Thu Oct 17 20:59:28 UTC 2002


Ова и порано го предложив ми се чини... не е важно.

За 
"член 4, 
 Слободен софтвер се залага за користење, развивање и промовирање на
 слободниот софтвер ..."

Дали треба исто да ставиме дека се залагаме за слободни стандарди и
протоколи и сл. (не за патенти и сл). 

Ај мала дискусија ќе молам.


-- 
Дамјан

	In a world without walls and fences,
	do we care about Windows and Gates ?

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list