[LUG] Statut

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Mon Sep 16 22:30:52 UTC 2002


Vasko Mitanov wrote:
> Дополнување: (член 6) 

> 
> - со двете горенаведени цели директно ќе се придонесе и во намалување на
> нелегална употреба на комерцијален софтвер (пиратство)

Тоа комерцијален не ми се допаѓа баш најмногу - комерцијален може да 
биде и слободниот GNU софтвер. Да ставиме "затворен" или "сопственички" 
наместо (иако тоа сопственички не е баш најсоодветен збор - па нека биде 
затворен).


> 
> 
> 
> 
> 
> 
> -- 
..-. I fought the law and the law won .-..

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list