[LUG] Statut

Zlatko Trajceski zlat at bagra.net.mk
Tue Sep 17 20:27:33 UTC 2002


Novica Nakov wrote:

> Мислам дека треба да се наведе член кој ќе кажува под која лиценца
> организацијата ќе го објавува својот софтвер (ако го има, нели). Јас сум
> да напишеме дека сиот софтвер кој ќе го произведе организацијата ќе биде
> под ГПЛ.

Целиот софтвер ќе биде под некоја лиценца на слободен софтвер - 
http://www.gnu.org/licenses/license-list.html#GPLCompatibleLicenses - 
значи не само под GPL - бидејќи има потреба понекогаш да се искористи 
некоја друга лиценца.Другото ОК е.-- 
..-. I fought the law and the law won .-..

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list