[LUG] За и околу финалната верзија на статутот

Damjan Georgievski gdamjan at on.net.mk
Fri Sep 27 19:01:59 UTC 2002


> Најверојатно организација нема да може да спонзорира проекти за
> локализација и правење на софтвер - тоа би било задача на фондација[1],
> но треба да се провери/размисли да не има некој модел како да се направи ова.

Би требало да постои некој модел, каде што група луѓе се организирани да произведуваат
нешто за јавно добро, нешто што не се продава. 
-- 
Дамјан

ISP techs know most computer problems are PEBKAC. 
  (Problem Exists Between Keyboard And Chair)

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list