Бесплатниот "Линукс" најголем конкурент на "Мајкрософт"

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Fri Aug 8 11:10:38 UTC 2003


На 08 авг 2003 (петок), Дамјан Георгиевски напиша:

> http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2221&stID=21521

Текстот е добар, ама во dead-tree верзијата има еден додаток 
нешто како историја за Линукс со наслов "Оперативен систем без 
авторско право"

Подолу не пишува ништо за лиценцата ама насловот е со големи букви.
-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list