речниче

Новица Наков novica at bagra.org
Sun Aug 10 22:35:49 UTC 2003


Другарите срби пак направиле нешто интересно.

http://www.prevod.org/recnik/ и  http://www.devbase.net/recnik/

Сајтов го посочи Уфо. Ај сега нека се најде некој доброволец кој ќе го земе 
речничево и ќе го преведе фино на македонски. Потоа ќе контактира со србите 
и ќе им го побара тоа веб-решението за онлајн внесување на зборови. (Хм, а 
сигурно може да се искористи и нивната база, па само македонски зборови да 
внесуваме, а не и англиски...) И на крај ќе имаме една корисна алатка. Се 
разбира доколку има некој кој мисли дека трудот што ќе го вложи ќе ни биде 
на сите од корист.

Бтњ, јас го пробав. Фино делува. :)


-- 
Новица

There is no patch for stupidity.
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list