Бесплатниот "Линукс" најголем конкурент на "Мајкрософт"

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Fri Aug 8 16:18:35 UTC 2003


На 08 авг 2003 (петок), Дамјан Георгиевски напиша:

> > > http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?pBroj=2221&stID=21521
>
> > Текстот е добар, ама во dead-tree верзијата има еден додаток
> > нешто како историја за Линукс со наслов "Оперативен систем без
> > авторско право"
> 
> Да го прочитав и тоа... 
> јеби га, никој не очекува идеално пренесување на информации од 
> новинарите.
> 
> А да му пишам mail на човекот дека може слободно да се консултира со нас 
> за сите прашања/идеи/текстови на оваа тема?

А не консултирал никого од нас за да го напише и овој текст? 

Пиши му, пошто Микрософт сигурно ќе напишат контра текст.

-- 
Glisha
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list