Makedonix?

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Thu Aug 14 14:48:37 UTC 2003


> > Мој предлог:
> > Revolvix, Revolinux или Revolux, во смисла на дистрибуција која ќе
> > ја донесе информатичката револуција во Македонија? :-)
>
> Мене ме бендисува Revolux, футуристичко е, примамливо е, не звучи на
> лекарство (Revolinux), не звучи на едноклеточна колонија(Revolvix),
> башка Lux е единица мерка за светлина, па потсвесен симболизам и
> слично :)

да смислиме нешто што личи убаво на кирилица. a? :)

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

      Give a man a fish and you feed him for a day;
   teach him to use the Net and he won't bother you for weeks.

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list