Makedonix?

Stojcev Darko atom1c at linux.net.mk
Thu Aug 14 14:40:55 UTC 2003


> Мој предлог:
> Revolvix, Revolinux или Revolux, во смисла на дистрибуција која ќе ја
> донесе информатичката револуција во Македонија?  :-)
>

Мене ме бендисува Revolux, футуристичко е, примамливо е, не звучи на
лекарство (Revolinux), не звучи на едноклеточна колонија(Revolvix), башка
Lux е единица мерка за светлина, па потсвесен симболизам и слично :)

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list