mal potsetnik

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Aug 13 01:03:33 UTC 2003


На 12 авг 2003 (вторник), Новица Наков напиша:

> Најверојатно има некоја солидна сума на нови стрингови за преведување, па 
> добро би било веднаш да се почне да се средуваат тие. Исто така крајно 

Ако не го земал од друг, чекам Златко Трајчевски да ми се јави и да дојде
да си го земе rc2-oт за да ги извади стринговите.

> време е да се среди glossary-то од OO.o за да може преводот да се испрати 
> кај нив и да стане ???дел од официјалните???. Ако некој сака да помогне околу 
> OO.o нека се консултира со Златко Трајчевски (zlat at bagra.org).

A минатиот пат кој се распрашуваше за Глосарито и како да станеме дел од
официјалните? 
Јас на сајтот не најдов ништо, не најдов ништо ни по стари пораки на 
мејлинг листите нивни.

> 3. Данко извести дека ???само уште малку фали за да се допреведе инсталацијата 
> и конфигурацијата за Mandrake???. Значи доколку се заврши во теков на 
> неделава, новиот мендрејк ќе биде со македонска инсталација. Зоран Димовски 
> (zoki at email.com) моментално работи на тие фајлови. Ако некој сака да 
> помогне нека го контактира.

Баже(agitator at mail.com.mk) ја преведуваше анакондата за РедХет. До кај си?

> 6. Излезе и новата серија на Мозила птици, 1.4 мислам. Што се случува со 
> работата на оваа тема? 

Ништо. Мозилата треба да се преведува од почеток. Савиќ Александар реќе
дека ќе направи малечка страница за Мозила преводот, сеуште нема од него
ништо.

-- 
Glisha
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list