Makedonska distribucija

Misa Popovic stomak81 at freemail.com.mk
Sun Aug 17 10:12:13 UTC 2003


Мислам дека не треба името да асоцира на „македонски“ затоа што и не е 
продукт кој е развиен во Македонија... туку софтверот е наднационален 
односно интернационален... Дистрибуцијата ќе се развие во Македонија, 
тоа да, но погледнете ги Германците кои не ја крстија својата 
Дојчландукс. 
Така да мислам дека може да се спомиња (но и не мора) или да е во името 
на било каков начин влезен зборот „Македонија“ ама ограничете се да не 
се употребува како да е софтверот македонски.  
-- 
Миша
http://socijalenforum.cjb.net
_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list