Alpha1 na Makedonskata Linux Distribucija (version codename "5ko")

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Thu Aug 21 11:07:04 UTC 2003


Еве ви ChangeLog:

* Средено македонското локале

* Default тема за курсорот во X е BlueCurve

* Додадени ТТФ фонтовите од windows

* Додадени неколку нови сетови на икони (Gorilla, Lush...)

* Темата "ThinKeramik" сега е default за дистрибуцијата.

* Средени подесувањата во /etc/skel/.kde, променети темата и иконите, 
додаден аплетот за xkb (подесена кириличната тастатура) + некои ситни 
поправки

* Апдејтувано КДЕ-то (сега е 3.1.3) + инсталиран новиот македонски преводЕве ви ToDo:

~ Ми треба искомпајлиран OpenOffice.org 1.1

~ Ми треба доброволец да ги преведе овие .po фајлови (конфигурирање на 
мрежа и инсталација на HDD).
http://penguin.linux.net.mk/stojmir/morphixinstaller.pot
http://penguin.linux.net.mk/stojmir/networkconf.pot

~ Дамјан ќе се обиде да собере зборови и да направи SpellChecker за 
дистрибуцијава.

~ Ајде да гласаме за име

~ Ако некој има желба за вклучување на некој софтвер во дистрибуцијата, 
нека каже (пожелно е софтверот предходно да го преведе).Еве ви и троа screenshots:

http://penguin.linux.net.mk/stojmir/Alpha1_01.png
http://penguin.linux.net.mk/stojmir/Alpha1_03.png
http://penguin.linux.net.mk/stojmir/Alpha1_03.pngИ после кажете дека не ме бива за мејнтејнер.

-- 
!edis gnorw eht morf siht ta gnikool era uoY

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list