Glasanje: ime za makedonskata linux distribucija

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Thu Aug 28 12:10:43 UTC 2003


Треба да ја завршиме и оваа работа. Да излгасаме име за македонската 
дистрибуција која моментално е во развојна фаза.
Жири комисијата на аудицијата ги одбра следниве натпреварувачи:


а) Mалина          (во смисол "МАкедонска ЛИНукс Алтернатива")
б) ОСлободен       (како "Слодобен Оперативен Систем")
в) Маклабас
г) Револукс         (како Револуционерен Линукс)
д) Зурла Линукс     (Новица го предложи ова :-))


Значи, бидете сериозни и гласајте за вашиот фаворит.
- Гласањето се врши со реплицирање на оваа порака со името за кое гласате.
- Секој смее да гласа само еднаш.
П.С. Авторот си го задржува правото да не го прифати изгласаното име. :-)
-- 
!edis gnorw eht morf siht ta gnikool era uoY

_______________________________________________
LUG mailing list
LUG at lists.linux.net.mk
http://lists.linux.net.mk/mailman/listinfo/lugMore information about the Ossm-members mailing list