[Ossm-members] Re: KDE 3.2 beta2

Georgi Georgi
Wed Dec 24 00:16:58 UTC 2003


На 14 дек 2003 (недела), Дамјан Георгиевски напиша:

> ААА тоа сакате да кажете.. стварно се вика ???Dobra voda???, wtf!!!

Ја проба некој?

Кај мене има два бага па прво тука да прашам пошто на македонски ми е
полесно да се објаснам да видам дали е само кај мене или има и други за да
пријавам. :)

1. Кога сакам да сменам икона (било каде kicker,kdesktop,konqueror) и ја
бирам иконата од Other->Browse не ја менува одма иконата со таа што сум 
ја одбрал во Open диалогот.
Туку морам пак да одам ChangeIcon и да ја одберам од листата на OtherIcons
каде што ја ставил.

Интересно е што има ваков BUG веќе за KDE 1.2 но вика дека е затворен.
http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=15154

A мене не ми текнува дали и на прошлото КДЕ што го имав беше исто 
вака. :)


2. Oва не е баг најверојатно но незнам каде да го наместам да ми биде така
повторно.

Во FileOpen диалог(било која апликација) кога куцам горе некоја патека
да речеме /opt/kde/share... на друга машина ми ja даваше можнaта 
опција за да го довршам фолдерот во продолжение во самиот textEdit само 
малку засивени - што многу ми се допадна.

А сега кај мене кога инсталирав пак ми ги дава можните опции како DropDown
мени без разлика дали е само една можна опција или повеќе(*)

(*)За ова можда и би очекувал да мора со DropDown да ми го даде.

Се` исповртев по KDEControlCentar не најдов вакво нешто да се подесува.


(-)
Инаку пакетите се бинарните за Slackware9.1 од kde.org не го компајлирав
јас.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list